HomeNieuwsBeurzen en evenementenInternationale vleesindustrie bij elkaar op IFFA

Internationale vleesindustrie bij elkaar op IFFA

iffa-groot

IFFA, de toonaangevende internationale beurs van de vleesindustrie, wordt gehouden van 8 tot 13 mei in Frankfurt/Main. Messe Frankfurt verwacht circa 900 ondernemingen uit 47 landen, die op een oppervlak van ruim 100.000 vierkante meter hun nieuwe producten zullen presenteren. Alle nationale en internationale marktleiders hebben zich al aangemeld. Er worden ongeveer 60.000 vakbezoekers uit 125 landen verwacht.

Sinds 1949 is de IFFA hét internationale trefpunt voor de vleesindustrie en wereldwijd het toonaangevende forum voor investeringsbeslissingen. Uniek in de wereld: het aanbod van de producenten is een afspiegeling van de volledige productieketen in de vleesindustrie – van slacht en verwerking tot en met verpakking en verkoop. Het tentoonstellingsaanbod is overzichtelijk onderverdeeld in de segmenten slachten en trancheren, verwerking, ingrediënten, verpakking, vervoer, koeling, opslag, transport, voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement. Weer een ander aandachtsgebied presenteert het onderwerp ‘Verkopen – alles in en om de keurslagerij'. Al even uniek is het dat de producenten doelbewust de IFFA-beurs uitkiezen voor het presenteren van hun marktrijpe innovaties. Alleen in Frankfurt wordt men uit de eerste hand geïnformeerd over de nieuwste producten, technologieën, procedures en trends.

De IFFA onderstreept zijn status als wereldwijde referentiebeurs

daarnaast door zijn uitgesproken internationale karakter, dankzij het grote aantal buitenlandse exposanten en beursbezoekers. Bijna een op de twee vakbezoekers op de IFFA komt uit het buitenland, en meer dan de helft van de exposerende bedrijven komt van buiten Duitsland. De landen met het grootste aantal exposanten na Duitsland zijn Italië, Spanje, Nederland, Frankrijk en de VS. De top vijf van bezoekerslanden na Duitsland is: Rusland, Spanje, Italië, Nederland en Polen. Belangrijke items op het komende evenement zijn onder andere efficiency, bescherming van de consument, voedselveiligheid, hygiëne en het optimaliseren van automatiseringsprocessen. Ook de toenemende verspreiding van gemaksproducten is een aanhoudende trend, die wordt vertegenwoordigd door het sterke aandachtsgebied Verpakking. De IFFA wordt geflankeerd door een uitgebreid kaderprogramma en speciale shows. In de Meat Vision Conference op 11 mei geven gerenommeerde sprekers een indruk van actuele onderwerpen uit de branche; aansluitend is er gelegenheid tot discussie. Tot het kaderprogramma behoren ook de kwaliteitswedstrijden, waaraan traditiegetrouw actief wordt deelgenomen door inzenders uit binnen- en buitenland. Duitsland staat met meer dan 1.500 worstsoorten en een beroemde ambachtelijke traditie in de vleesverwerking wereldwijd bekend als het land van de worstspecialisten. Juist daarom nemen ook worst- en hamproducenten uit andere landen graag deel aan de IFFA wedstrijden, omdat ze zich zo met hun producten kunnen profileren.

www.iffa.com