HomeNieuwsBeurzen en evenementenEénderde Logistica-standhouders staat op ICT & Logistiek

Eénderde Logistica-standhouders staat op ICT & Logistiek

Het evenement ICT & Logistiek is tijdens de Logistica, als evenement in een evenement, de grootste beurs. Het evenement ICT & Logistiek won de laatste jaren aan populariteit en die lijn wordt nu doorgezet. Niet zozeer waar het aankomt op het aantal standhouders, maar wel als naar de verhouding in vergelijking met de andere Logistica onderdelen wordt gekeken. De jaarlijkse ICT & Logistiek beurs is in Logistica jaren onderdeel van het evenement in de Jaarbeurs. Honderd standhouders hebben al aangegeven op het terrein van ICT & Logistiek te willen staan.

Op de Logistica zelf, inclusief ICT & Logistiek, staan 280 exposanten. Projectmanager en verantwoordelijke voor de twee evenementen Frank Klein Tank: “Ons doel is vooral om de bezoeker op de beursvloer op zijn wenken te bedienen en er voor zorgen dat deze zijn weg vindt naar waar hij op zoek is.”

RFID Tours en de TLN Tours

Volgens Klein Tank brengen speciale rondleidingen, zoals de RFID Tours en de TLN Tours de bezoeker efficiënt in contact met de laatste ontwikkelingen op het vakgebied. “Bezoekers willen het liefst in korte tijd een goed overzicht krijgen van het aanbod en nieuwe ideeën opdoen bij bekende en nieuwe leveranciers”, aldus Klein Tank. Samen met ICT & Logistiek worden tal van seminars en congressen georganiseerd, waaronder het najaarscongres van de VLM en Eurolog 2009.

Veel automatiseringoplossingen en orderpicksystemen

De beursindeling van de 2009 editie van de Logistica kent volgens de projectmanager nog meer variatie. “Innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. Wat opvalt is het grote aantal aanbieders van automatiseringsoplossingen en orderpicking-systemen voor warehouses en distributiecentra. Daar is grote behoefte aan”, aldus Klein Tank. Ondanks de economische crisis is de manager optimistisch gestemd. “De informatiebehoefte naar nieuwe oplossingen blijft onverminderd groot. Beide beurzen bieden het geijkte podium om met nieuwe ontwikkelingen kennis te maken. Het is nu tijd vooruit te kijken en klaar te zijn voor het moment waarop de markt weer aantrekt.”

Bron: Logistiek.nl