HomeNieuwsBeurzen en evenementenBeursorganisator onthult programma Empack Gorinchem 2024

Beursorganisator onthult programma Empack Gorinchem 2024

Beursorganisator Easyfairs publiceert het programma van Empack op 9, 10 en 11 april 2024 in Evenementenhal Gorinchem. Empack speelt tijdens deze editie in op actuele onderwerpen van de voordelen en uitdagingen van automatiseren tot het presenteren van circulaire verpakkingsoplossingen. Gedurende de drie dagen komen diverse experts op het podium voor kennisdeling en inspiratie in maar liefst twee theaters.

Empack telt aankomende editie twee theaters: het Kennistheater op Next Level en het Pitch-Pack-Plein op de beursvloer. Hiermee streeft de organisatie van Empack ernaar om nog meer in te spelen op de prangende vragen uit de markt en meer podium te bieden voor de nieuwste ontwikkelingen.

In het Kennistheater worden bezoekers uitgedaagd om een toekomstperspectief aan te nemen, dankzij de partners van Empack Gorinchem 2024. Onder andere KIDV, Green Serendipity, NRK Verpakkingen, Brightlands en HAS Hogeschool delen in de hypermoderne congreszaal op Next Level in Evenementenhal Gorinchem meer over hoe de verpakkingsindustrie zich toekomstgericht voort kan bewegen.

Roos Ouwerkerk, Content Coördinator Empack, licht toe: “We hebben ons laten inspireren door de dynamiek van de industrie en zijn er trots op dat we samen met deze vooraanstaande partners de bezoekers hands-on inzichten kunnen bieden.” Met onderwerpen zoals biobased materialen, de weg naar een circulaire kunststofketen en succesvolle projecten binnen de Packaging Waste Regulation ambieert Empack samen met de partners de bezoekers te inspireren en hands-on inzichten te geven.

Om verder in te spelen op de vraagstukken die op dit moment verpakkend Nederland ’s-nachts wakker houden, introduceert Empack een nieuw theater; het Pitch-Pack-Plein. Op iedere beursdag zal hier een ander thema centraal staan.

Op dinsdag 9 april duiken we in het optimaliseren van verpakkingslijnen door middel van automatisering, met gesprekken over de voordelen én nadelen, naast de presentaties van de nieuwste ontwikkelingen. De Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen trapt op het Pitch-Pack-Plein de eerste beursdag af met een rondetafeldiscussie over voedselverspilling en duurzaamheid, waarbij het publiek de kans krijgt om prikkelende vragen te stellen.

Op woensdag 10 april wordt het initiatief Pitch Your Product wat op Empack Den Bosch in 2023 voor het eerst werd geïntroduceerd voortgezet. Met deze editie de toevoeging dat circulaire producten een podium krijgen aangezien er in het afgelopen jaar een tal nieuwe duurzame initiatieven werden gepresenteerd. Daarmee maakt Pitch Your Circular Product een intrede en zal wederom geleid worden door Cradle to Cradle. Met een sterke jury bestaande uit Green Serendipity, ChemistryNL en het KIDV, wordt aan het einde van de dag de Innovatie Award van 2024 uitgereikt.

Op donderdag 11 april vinden we in dit theater de experts en creatievelingen op het gebied van consumentenverpakkingen. Na het succes van de combinatie Packaging Innovations met Empack Den Bosch afgelopen jaar, bieden de organisatie en partner Now New Next een platform waar deze community dit jaar samen kan komen. Dit resulteert in een toegewijde area op de beursvloer genaamd de Consumentenverpakkingsstraat én een programma op het Pitch-Pack-Plein. Sharon Haans, Content Coördinator Empack, voegt toe: “We willen een platform bieden waar de branche samenkomt, niet alleen om kennis te delen maar ook om de discussie aan te gaan. Het Pitch-Pack-Plein wordt dé plek voor interactie en prikkelende vragen.”

Met het doel om een zero-waste event te worden, zet Empack tijdens de komende editie de eerste stappen om dit doel te bereiken. In plaats van het gebruikelijke programmaboekje dat vooreenmalig gebruik was bedoeld tijdens een beursbezoek, wordt dit nu volledig online beschikbaar gesteld. “Duurzaamheid is niet alleen een thema op het podium, maar ook achter de schermen. Door het programma online beschikbaar te maken, verminderen we ons papierverbruik aanzienlijk, aldus Roos Ouwerkerk.

Op 9, 10 en 11 april 2024 komt de verpakkingsindustrie weer samen in Evenementenhal Gorinchem. Van vulmachines tot labeltechnologie, en van materialen tot industriële verpakkingsoplossingen. Op Empack vind je de antwoorden op jouw verpakkingsvraagstukken. Registreren voor een bezoek aan deze beurs kan gratis via deze link.

www.empack.nl