HomeNieuwsBeurzen en evenementenBeurs Resale kiest Stuttgart als locatie

Beurs Resale kiest Stuttgart als locatie

resale-2011-logoDe werving van exposanten voor de Resale 2011 is al weer in volle gang. Werd deze internationale vakbeurs voor gebruikte machines en installaties in april van dit jaar nog gehouden in Karlsruhe, vanaf volgend jaar is Stuttgart de locatie. Daar wordt Resale gehouden van 6 tot en met 8 april.

Een noviteit bij deze verhuizing is, zo meldt Metaalnieuws, dat de beurs als een samenwerking tussen Messe Stuttgart en Messe Karlsruhe, dat licentiehouder blijft van het sterke merk Resale, in het beurscomplex van Stuttgart wordt gehouden. Volgens betrokkenen biedt de verhuizing veel voordelen. Resale past goed bij Stuttgart, dat midden in het hoogtechnologische hart van Duitsland ligt. In de regio rondom de stad zijn veel leidende aanbieders gevestigd van machines en installaties voor iedere toepassing. Veel van deze producenten beschikken over eigen onderdelen voor gebruikte machines. Messe Stuttgart is bovendien de locatie van tal van andere industriële vakbeurzen, zoals AMB (werktuigmachines en precisiewerktuigen), Lasys (materiaalbewerking met lasersystemen), O&S (oppervlaktetechniek), Vision (industriële beeldverwerking) en Blechexpo (plaatbewerking).

resale-collage

Aanbod uitgebreid

Voor Resale zijn de hallen 7 en 9 (samen 20.000 vierkante meter) van Messe Stuttgart gereserveerd. Hier worden straks in april 500 deelnemers uit twintig landen verwacht, die samen zo'n 160.000 machines en installaties zullen laten zien. Niet alleen gereedschapmachines voor metaal-, hout- en kunststofbewerking, maar ook equipment op medisch gebied, voor ziekenhuisinrichting, grootkeukeninrichting, rubberverwerking, verpakkingsmachines, textielmachines, papierverwerking, robotica en automatisering en bouwmachines. Het aanbod van Resale zal bovendien ook uitgebreid worden. Het draait niet meer alleen om de gebruikte machines, maar ook om diensten als retooling, retrofit, rebuilt, remanufacturing, removal, reconfigurationen en recycling.

Groeien

Resale verwacht in Stuttgart verder te kunnen groeien, zeker internationaal. Messe Stuttgart beschikt wereldwijd over een netwerk van veertig buitenlandse vertegenwoordigingen, die alle kernlanden voor de machinebouw bereiken. Bovendien denkt Resale in Stuttgart meer aandacht te trekken vanuit Aziatische en Noord-Afrikaanse hoek. Niet onbelangrijk bij die verdere internationalisering is het gegeven dat het beurscomplex van Stuttgart pal naast het vliegveld ligt.

Nederlandse deelnemers

Vanuit Nederland trekt Resale traditioneel altijd behoorlijk wat deelnemers. Diverse handelaren in gebruikte machines doen mee in EAMTM-verband (European Association of Machine Tool Merchants) of via de aan de Metaalunie gelieerde DUMA (Dutch Used Machinery Association).

messe-stuttgart

Kijk voor meer informatie op www.messe-stuttgart.de.

Bron: Metaalnieuws