HomeThema'sInterpack 2011Beumer toont verpakkingsexpertise op Interpack

Beumer toont verpakkingsexpertise op Interpack

beumer-logoBeumer toont tijdens Interpack 2011 op verschillende fronten zijn verpakkingsexpertise. Zo brengt de Duitse specialist zijn nieuwste generatie end-of-line verpakkingssysteem voor het voetlicht, de Beumer stretch hood i. Grootste verschil met eerdere versies uit deze serie is het lagere energieverbruik (12,5%) alsmede minder gebruik van perslucht (53%), met als gevolg lagere verbruikskosten en minder milieuvervuiling.

Gemak in zowel onderhoud als bediening zijn volgens de website van Verpakking Totaal de belangrijkste kenmerken van de Beumer stretch hood i. Zo heeft het systeem een gebruiksvriendelijk touchscreen en spreekt het gebruik voor zich. Systeemoperators hoeven hierdoor minder tijd te steken in training. Het nieuwe design zorgt ervoor dat de machine sneller en veiliger te betreden is; vervanging van de folie, onderhoud en reparatie worden van buitenaf gedaan.

Ander nieuw element van het verpakkingssysteem is de Beumer Optistretch krimpboog. Deze krimpboog kan dicht op de verpakking worden geplaatst waardoor storingen worden voorkomen en de folie nog nauwkeuriger op de verpakking wordt aangebracht.

De end-of-line verpakkingsoplossingen van Beumer zijn geschikt voor allerlei sectoren, bijvoorbeeld voor het verpakken van gepalletiseerde goederen in de food & beverage industrie of het verpakken van zakken cement voor de bouw, maar ook voor het verpakken van farmaceutische producten.

Naast de Beumer stretch hood i demonstreert de verpakkingsspecialist ook de Beumer robotpac, een ruimtebesparende, volautomatische palletiseerrobot. Tassen, kartonnen dozen, kratten, kannen of trays; de robot slaat ze allemaal stabiel en efficiënt op.

Interpack 2011 – Hal 12 – Stand D36/E23

Kijk voor meer informatie op www.beumer.com.

Bron: Verpakking-Totaal