HomeMachinesAandrijven en besturenBeschutte Werkplaats Bouchout neemt unieke zelf ontwikkelde verpakkingsmachine in gebruik

Beschutte Werkplaats Bouchout neemt unieke zelf ontwikkelde verpakkingsmachine in gebruik

bouchout-nespresso

Beschutte Werkplaats Bouchout uit het Belgische Londerzeel heeft met steun van de provincie een unieke verpakkingsmachine in gebruik genomen voor Nespresso. De beschutte werkplaats voert al een tiental jaar opdrachten uit voor Nespresso. Hier maken ze de bestellingen voor de klanten van de koffiepadfabrikant verzendklaar.

bouchout-logoDe vraag werd steeds groter en om hieraan tegemoet te kunnen komen, koos Beschutte Werkplaats Bouchout voor een automatisatie en ontwikkelde ze zelf, met middelen van de provincie, een unieke machine om de Nespresso-pads te verpakken. “De robot doet het denkwerk, onze werknemers doen daarna de verpakkingshandelingen”, zegt Peter Van Speybroeck, algemeen directeur van beschutte werkplaats Bouchout, in een artikel in Het Nieuwsblad.

De machine is volgens hem een unicum. “Nergens ter wereld wordt een dergelijke order picking machine gebruikt. Het proces van orderpicking is geen eenvoudige aangelegenheid. Het vraagt vaardigheden en capaciteiten waarover niet alle doelgroepwerknemers beschikken. Daarom voerde BW Bouchout een automatisatie door, zodat bijna iedereen kan worden ingeschakeld, ook de allerzwaksten. Hun aandeel neemt de laatste jaren zienderogen toe”, zegt de directeur in het artikel.

Kijk voor meer informatie op www.bwbouchout.be.

Bron: Het Nieuwsblad