HomeNieuwsBedrijven en personenBerlin Packaging kondigt overname Bark Packaging Group aan

Berlin Packaging kondigt overname Bark Packaging Group aan

Berlin Packaging, 's werelds grootste hybride verpakkingsleverancier, en Bark Packaging Group, leverancier van industriële, flexibele en UN-gecertificeerde verpakkingen, kondigen aan dat ze tot een definitieve overeenkomst zijn gekomen voor de overname van Bark Packaging Group door Berlin Packaging.

Bark, in 1978 opgericht door Henk Bark, is gegroeid van een traditionele verpakkingsgroothandel naar een toegevoegde waarde leverancier op het gebied van industriële verpakkingen. Bark breidde haar portfolio uit met flexibele verpakkingen door de overname van Dutch Pack International in 2017 en door de overname van CarePack in 2021 met UN-gecertificeerde verpakkingen t.b.v. het vervoer van gevaarlijke goederen. Bark heeft sterke bekendheid verworven met hun knowhow en eigen klant-specifieke ontwerpen en ontwikkelingen via Bark Innovations.

In juni 2022 heeft Bark DeeDee Pouch Professionals overgenomen. DeeDee is een leverancier van duurzame en innovatieve pouch-oplossingen en andere flexibele verpakkingen voor de Europese voedsel- en chemische markt. DeeDee werd in 1993 opgericht door Doortje Schilders en wordt momenteel geleid door haar twee dochters, Elke Coolen en Inge Louwers.

“We zijn ontzettend verheugd om onze krachten te bundelen met Bark en Berlin Packaging. Iedereen bij DeeDee staat klaar om onze klanten te helpen bij het vinden van de perfecte pouch voor hun product”, aldus Elke Coolen en Inge Louwers, directeuren van DeeDee.

“We zien er zeer naar uit om dit nieuwe hoofdstuk te beginnen met Berlin Packaging. Samen kunnen we onze klanten een breed scala aan geavanceerde oplossingen bieden en tevens onze mensen nog meer kansen bieden”, aldus Berny Plas en Erik Bos, gezamenlijke CEO's en aandeelhouders van Bark Packaging Group.

“De toevoeging van Bark en DeeDee aan Berlin Packaging geeft ons een sterkere positie in Noord-Europa, vooral op het gebied van flexibele en UN-gecertificeerde verpakkingen. Daarnaast zal het ook onze mogelijkheden uitbreiden op het gebied van industriële verpakkingen in Noord-Europa, inclusief Duitsland, een belangrijke Europese markt. We verwelkomen van harte onze nieuwe collega's van Bark en DeeDee en we zijn ervan overtuigd dat de toevoeging van Bark en DeeDee ons zal helpen om onze klanten beter en completer dan ooit van dienst te kunnen zijn”, aldus Marcel Schröder, CEO Benelux & Nordics en DACH regio.

Private equity onderneming Quadrum Capital is sinds 2020 minderheidsaandeelhouder in Bark. Quadrum Capital neemt afscheid van haar belang zodra de overname door Berlin Packaging is voltooid. Gedurende de investeringsperiode van Quadrum Capital heeft Bark een robuuste groei in omzet en resultaat bewerkstelligd.

“We zijn er enorm trots op dat we de afgelopen jaren deel hebben uitgemaakt van de groei van Bark. Het is een uitstekend voorbeeld van een succesvolle samenwerking met een ondernemend managementteam dat zorgde voor een bovengemiddelde groei, aangevuld door de strategische en M&A ondersteuning van het Quadrum Capital team. We erkennen de sterke strategische gedachte van een combinatie met Berlin en wensen Berny en Erik het allerbeste bij de verdere groei van Bark in de komende jaren”, aldus Gert van Drie, directeur bij Quadrum Capital.

De overname van Bark door Berlin Packaging is onderhevig aan de gebruikelijke procedures rond afronding van een dergelijke transactie. De verwachting is dat de overname in het 4e kwartaal van dit jaar volledig zal zijn afgerond. Alle medewerkers en vestigingen binnen deze overname blijven gehandhaafd.

www.berlinpackaging.nl