HomeNieuwsBedrijven en personenBerlin Packaging is klaar voor toekomst met nieuwe CEO en COO

Berlin Packaging is klaar voor toekomst met nieuwe CEO en COO

Berlin Packaging, wereldwijde leverancier van hybride verpakkingen, stelt Marcel Schröder (54) per direct aan als Chief Executive Officer Benelux & Nordics en ad-interim CEO Dach. Jaap Burgers (54) is benoemd tot de nieuwe Chief Operating Officer Benelux & Nordics. Hiermee vervangen ze respectievelijk Erik Trum en Marck Jansen, die beiden wel aanblijven als strategisch adviseur van Berlin Packaging EMEA.

Marcel Schröder was tot 30 april Division Director Blow Moulding Specialities bij Berry Global, Inc. en daarvoor sinds 2005 Managing Director bij PET Power B.V. Jaap Burgers was onder andere Head of FSSC en Risk Manager bij Neptune Energy en is sinds 1 maart 2020 Integration Program Manager bij Berlin Packaging. “We zijn blij met de aanstellingen van Marcel en Jaap. Ze brengen de ervaring, kennis en kunde waar we op dit moment behoefte aan hebben”, aldus Erik Trum, mede oprichter en eerdere CEO bij Berlin Packaging. “We staan voor veel uitdagingen door de recente herstructurering en dynamische markt. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze aanstellingen ons vooruit gaan helpen in de komende periode.”

Schröder over zijn nieuwe functie: “Ik ben ontzettend blij met deze mooie stap. De doelen van Berlin Packaging binnen Europa passen goed bij de persoonlijke ambities om samen de ongekende groei van dit bedrijf verder vorm te geven. Volledig gericht op het ontzorgen en de support van onze klanten is het doel om het beste vanuit de verpakkingsindustrie te blijven bieden en zelf te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om vanuit concept en design tot levering een nieuw, prachtig en plezierig avontuur te starten bij Berlin Packaging.”

Burgers over zijn stap binnen Berlin Packaging: “Toen ik twee jaar geleden begon bij Berlin Packaging, voelde ik me meteen thuis. Ik ben dan ook erg enthousiast over deze stap. Met name zal ik me richten op het verder professionaliseren van de organisatie en het verbeteren van de operationele processen, teneinde de toekomstige groei aan te kunnen.”

Marcel heeft een Master Organisatie aan Tilburg University en MBA afgerond en vervulde in de daaropvolgende twintig jaar diverse managementposities binnen (inter)nationaal opererende bedrijven in de technische industrie. Zo was hij voorheen ook Managing Director bij Isotron Nederland BV (2000-2005) en tegelijkertijd General Manager bij Gammamaster Sweden AB (2002-2005). Jaap Burgers rondde een studie Business Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen af en was in de daaropvolgende jaren actief als Management Consultant bij EY (1998-2005) en Capgemini Consulting (2005-2013), veelal in organisatieontwikkeling en procesverbeteringsprojecten.

www.berlinpackaging.com