HomeNieuwsBedrijven en personenBengaalse fabriek LC Packaging voldoet aan Europese standaarden en verbetert levensomstandigheden medewerkers

Bengaalse fabriek LC Packaging voldoet aan Europese standaarden en verbetert levensomstandigheden medewerkers

Sinds 2008 heeft LC Packaging, het vroegere Lammers & Van Cleeff, een fabriek in Bangladesh. Dutch-Bangla Pack, zoals de fabriek heet, heeft onlangs het certificaat SA 8000 verworven, een certificaat dat uitgereikt wordt door de internationale non-gouvernementele organisatie Social Accountability. “Er zijn nog maar zes bedrijven die dit in Bangladesh hebben behaald. We laten veel grote internationale concerns achter ons”, reageert directeur Lucas Lammers trots in een artikel in het Financieele Dagblad.

Het streven van LC Packaging is vanaf het begin geweest om in Bangladesh een fabriek neer te zetten die voldoet aan alle Europese standaarden. “Maar tegelijkertijd willen we ook iets verbeteren aan de levensomstandigheden van onze medewerkers”, legt Lucas Lammers uit in het artikel. “Het verwerven van het certificaat SA 800 is voor ons de erkenning dat we inhoud proberen te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat we ons echt inspannen om de arbeidomstandigheden van werknemers in Bangladesh te verbeteren.”

Voor het overgrote deel van de medewerkers van de Bengaalse fabriek is huisvesting geregeld dicht bij de fabriek. LC Packaging regelt voor medische zorg, betaalt een maandloon dat ver boven het gemiddelde in Bangladesh ligt en garandeert dat mannen en vrouwen gelijk behandeld worden. Medewerkers worden geschoold, kinderarbeid is er taboe en de werknemers hebben het recht om zich te organiseren. Die extra investeringen in het personeel moeten zich op termijn terugbetalen in personeel dat trouwer is en in een beter product.

LC Packaging is, met een omzet van € 113 miljoen in 2011, een van de grote mondiale spelers in de handel, distributie en productie van FIBC’s ofwel big bags. Ze worden onder meer gebruikt in de chemie, voedselverwerkende industrie en de landbouw.

Kijk voor meer informatie op www.lcpackaging.nl of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: Financieele Dagblad