HomeThema'sEmpack Brussel 2011Benelux Verpakkingswedstrijd: ook Brussel gaat voor Goud

Benelux Verpakkingswedstrijd: ook Brussel gaat voor Goud

gouden-noot-logoInnoveren in verpakkingen en verpakte producten is cruciaal om in de toekomst als bedrijf te kunnen overleven en de Benelux Verpakkingswedstrijd De Gouden Noot is hiertoe een bron van inspiratie. Dit bleek eens te meer tijdens de eerste dag van de verpakkingsbeurs Empack in Brussels Expo. Wedstrijdorganisator NVC Nederlands Verpakkingscentrum presenteerde in een speciale learnshop op de beursvloer de wedstrijdregels en gaf daarbij een uniek overzicht van finalisten uit de afgelopen vijfentwintig edities. In alle gevallen was op z’n minst sprake van grensverleggende verpakkingen die direct of indirect bijdragen aan de continuïteit van de deelnemende ondernemingen: retailers, designers, fabrikanten of verpakkingsleveranciers.

We spreken van alweer de 26e editie van de Benelux Verpakkingswedstrijd De Gouden Noot. Iedere onderneming die in de jaren 2010-2011 een verpakking op de Beneluxmarkt (België, Nederland of Luxemburg) heeft geïntroduceerd, of voornemens is dit te doen in 2012, kan inschrijven. Retailers, fabrikanten van verpakte producten, designbureaus of verpakkingsleveranciers: iedere onderneming kan De Gouden Noot winnen. Omdat samenwerking bij de meeste verpakkingsinnovaties essentieel is, is het ook mogelijk om gezamenlijk in te schrijven (bijvoorbeeld productfabrikant en verpakkingsleverancier).

Het winnen van De Gouden Noot brengt een grote internationale marktbekendheid én geeft medewerkers in de onderneming erkenning voor hun gezamenlijke inspanningen. De unieke trofee met daarin gegoten een massief gouden walnoot is hiervan het prachtige symbool. Alle inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, op basis van de door de deelnemer verstrekte gegevens. De jury bestaat uit personen werkzaam bij ondernemingen in de gehele supply chain van verpakte producten, van grondstofleverancier tot grootwinkelbedrijf. De voorzitter van de jury is prof.dr. Onno Omta, hoogleraar Management van Innovatie aan de Wageningen University and Research. In de eerste ronde worden alle inzendingen individueel door de juryleden beoordeeld (dag 1) en vervolgens plenair besproken (dag 2). De jury stelt na deze eerste ronde de tien genomineerde verpakkingen vast. Deze genomineerde inzendingen gaan door naar de finale en worden gepubliceerd op www.degoudennoot.nl. De nietgenomineerden ontvangen een vertrouwelijk rapport van het wedstrijdsecretariaat met de bevindingen van de jury. Het juryoordeel is bindend. In de finale presenteren de finalisten hun verpakking individueel aan de integrale jury, waarna de jury zich gaat beraden over wie de winnaar van De Gouden Noot 2012 wordt. De genomineerde inzendingen winnen de Bronzen, Zilveren of De Gouden Noot of ontvangen een finalistentrofee. Tijdens het 9e NVC Verpakkingsinnovatie Diner op 2 oktober 2012, de eerste avond van de Nederlandse verpakkingsbeurs Macropak, wordt de winnaar van De Gouden Noot 2012 bekend gemaakt.

Heeft u interesse in deelname aan De Gouden Noot 2012, vraag dan een inschrijfformulier aan bij Ger Standhardt, g.standhardt@nvc.nl.

Kijk voor meer informatie op www.degoudennoot.nl.