HomeNieuwsBedrijven en personenBelgië: sociale werkplaatsen onderzoeken fusie

België: sociale werkplaatsen onderzoeken fusie

De sociale werkplaatsen Asse uit Mollem (B) en Dymka uit Zaventem (B), die verpakking als hoofdactiviteit hebben, onderzoeken een mogelijke fusie. De besturen van beide werkplaatsen kregen daarvoor donderdag groen licht tijdens simultane bijzondere algemene vergaderingen. De twee sociale werkplaatsen, samen goed voor de tewerkstelling van meer dan 500 personen met een arbeidshandicap, hebben  zowel lokale als internationale klanten. Daarnaast zijn ze actief in electromontage, mailings en onderhoud van bedrijfsterreinen. De huidige bedrijfsgebouwen van BW Asse in Mollem en Dymka in Zaventem blijven behouden.

“Het initiatief voor een fusie heeft als doel onze professionele en performante organisatie nog te verbeteren, zowel sociaal als economisch”, aldus een gezamenlijke mededeling de werkplaatsen. “Ook de subsidiërende overheid en VLAB, de overkoepelende organisatie van Beschutte Werkplaatsen (sociale werkplaatsen, red.) in Vlaanderen, steunen het initiatief. Er komt nu eerst tegen begin 2013 een analyse van de sterkten en zwakten van beide werkplaatsen. Tegelijk wordt een overgangsteam opgericht met leden uit beide werkplaatsen.”

Beide organisaties zien in een fusie voordelen voor de verdere uitbouw van de sociale begeleiding van de doelgroepmedewerkers, meer mogelijkheden voor opleiding en aangepaste, kwalitatieve tewerkstelling, een gevarieerder en verfijnder aanbod en een betere dienstverlening aan de klanten.

Kijk voor meer informatie op www.bwasse.be en/of www.dymka.be.

Bron: Het Nieuwsblad
Foto: ANP