HomeNieuwsMachinesBelgian Shell kiest opnieuw voor palletiseerrobot van RFA

Belgian Shell kiest opnieuw voor palletiseerrobot van RFA

Belgian Shell heeft sinds 2014 een door RFA geleverde palletiseerrobot van Kawasaki in gebruik voor het stapelen van dozen met patronen voor smeermiddelen. Inmiddels heeft Shell opnieuw een opdracht voor een palletiseerrobot bij RFA geplaatst, namelijk een Kawasaki CP500LEE03 voor het palletiseren van grote stalen vaten en kunststof containers die gevuld zijn met smeermiddelen. De robot hanteert ook de lege pallets.

RFA heeft een grijper ontworpen waarmee de robot de stalen vaten van 180 kilo en de kunststof containers van 18 kilo hanteert, zonder dat er omgesteld hoeft te worden. De grijper is ook geschikt voor het hanteren van pallets van 1.200 bij 1.200 mm en 1.200 x 1.000 mm.

De kunststof containers hebben hengsels, deze moeten bij het stapelen steeds naar het midden van de pallet gericht worden. Om dit mogelijk te maken heeft RFA een draaistation op de aanvoerbaan voor de containers ontwikkeld, waarbij het hengsel herkend wordt door een vrijprogrammeerbare optische RFA-Vision sensor met geïntegreerde verlichting.

RFA levert een compleet systeem inclusief robot, grijper, aanvoerbanen voor vaten en afvoerbanen voor de beladen pallets, lichtschermen en veiligheidshekken volgens CE. De robot is geprogrammeerd met palletiseersoftware PatEdit van RFA, waarmee gemakkelijk en snel stapelpatronen kunnen worden aangemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.rijlaarsdam.eu.