HomeNieuwsBeurzen en evenementen"Belangstelling voor bioplastics neemt toe"

“Belangstelling voor bioplastics neemt toe”

european-bioplastics-conference-2011

video1De belangstelling voor bioplastics is flink toegenomen. Dit was ook te merken tijdens de zesde European Bioplastics Conference. Meer dan 400 bezoekers kwamen onlangs naar Berlijn. Zij luisteren daar naar 29 toespraken van gerenommeerde experts. Ook de bijbehorende tentoonstelling en netwerkbijeenkomsten werden drukbezocht. De bezoekers werken bij meer dan 250 bedrijven en instellingen. Meer dan 80 procent van de deelnemers kwam uit Europa, 10 procent uit Azië en het grootste deel van de resterende 10 procent uit Noord- en Zuid-Amerika.

Maurits van Tol, van DSM Bio-based Products&Services, noemde in zijn toespraak het wereldwijde potentieel van bioplastics. “De massaproductie van bioplastics is aanstaande,  en een betere kostenstructuur zal de kansen voor bioplastics op de relevante markten verhogen. De langverwachte doorbraak van bioplastics in de wereldwijde markt is nabij.”

Ook Werner Ressing, van het ministerie van Economie en Technologie, is van mening dat bioplastics een belangrijke pijler zijn van de economische groei. “Bioplastics bieden tal van mogelijkheden om de toegevoegde economische waarde van de Duitse en Europese economie te verhogen.”

Een hoogtepunt van de conferentie was de ‘Annual Global Bioplastics Award'. Dit jaar is Danone als winnaar uitgeroepen. Door het gebruik van verschillende bioplastics voor de verpakking van hun merken Activia en Actimel, heeft Danone een belangrijke bijdrage geleverd aan de verschuiving van bioplastics van nicheproduct tot een massaproduct.

Andy Sweetman, voorzitter van European Bioplastics, bood een positief vooruitzicht voor 2012. “De ontwikkeling gaat steeds sneller. We hebben behoefte aan duidelijke randvoorwaarden en aan meer vraag. In 2012 zal onze rol als branchevereniging versterkt worden, om zo deze jonge industrie verder te ondersteunen.”

Kijk voor meer informatie op www.european-bioplastics.org.

Bron: Biojournaal.nl