HomeThema'sInterpack 2011Bekendmaking winnaar Empac Challenge tijdens Interpack 2011

Bekendmaking winnaar Empac Challenge tijdens Interpack 2011

empac-logoDe Europese vereniging voor metalen verpakkingen (Empac), die de belangen van blikproducenten in Europa vertegenwoordigt, maakt tijdens de Interpack 2011 de winnaar bekend van de ‘Empac Challenge – The next 200 years'. Met deze prijsvraag kunnen studenten methoden aandragen om het duurzaamheidsprofiel van metalen verpakkingen nog verder te verbeteren en consumenten én producenten hiervan te laten profiteren. Aan de competitie is een prijs van 10.000 euro verbonden.

Al 200 jaar lang wordt blik gebruikt voor het conserveren en beschermen van voedingsmiddelen en het voorkomen van  verspilling. De komende twee eeuwen zal blik zich door innovaties blijven ontwikkelen en de CO2-voetafdruk verder reduceren. Empac biedt met deze prijsvraag studenten de mogelijkheid om hieraan bij te dragen. “Deze competitie is een goede manier om mee te denken over toekomstige mogelijkheden van blikverpakkingen”, aldus Gordon Shade, CEO van Empac. “Onze focus ligt op kosten- en ketenefficiency. Studenten zouden bijvoorbeeld een nieuw sluitingsmechanisme of een geheel andere toepassing van blik kunnen voorstellen. We zijn vooral geïnteresseerd in innovaties die het doel hebben om de duurzaamheid van blik verder te verbeteren.”

Interpack is wereldwijd één van de grootste verpakkingenbeurzen en wordt iedere drie jaar georganiseerd door de Messe Düsseldorf. Dit jaar vindt de beurs plaats van 12 tot en met 18 mei. Het Metal Packaging Plaza in hal 11 is een belangrijk informatieplatform op de beurs. Een centrale plek in het plaza – het Metal Packaging Forum – geeft bezoekers een unieke ervaring waarin creativiteit en design wordt gecombineerd met kernthema’s rondom blik. Het inititatief wordt ondersteund door de Duitse verpakkingsorganisaties (Verband Metallverpackungen) en Empac.

Empac vertegenwoordigt de metaalverpakkingsindustrie in Europa. De vereniging promoot de branche onder meer door informatie te geven over de duurzaamheid en andere voordelen van metalen verpakkingen. Empac informeert en ondersteunt leden en regelgevende instanties in de Europese Unie. Via technische commissies, waarin experts uit de industrie zitting hebben, stelt de vereniging praktijkvoorbeelden en richtlijnen beschikbaar.

De industrie omvat meer dan 150 bedrijven met 50.000 medewerkers die gezamenlijk meer dan 70 miljard metalen verpakkingen per jaar produceren. Vanuit Nederland is de Vereniging Blikverwerkende Industrieën te Zoetermeer vertegenwoordigd in Empac.

Kijk voor meer informatie op www.empac.eu.