HomeNieuwsBedrijven en personenBehoefte in de markt leidt tot snelle groei PalletsOnly.com

Behoefte in de markt leidt tot snelle groei PalletsOnly.com

palletsonly-logoAmper twee maanden na de start worden op de website PalletsOnly.com al meer dan 100.000 pallets te koop aangeboden. Het nieuwe bedrijf overtreft daarmee haar eigen hoge verwachtingen. De pallets worden aangeboden door een groeiende groep grote en middelgrote pallethandelaren in België en Nederland. “We zien dat vooral de meer innovatieve pallethandelaren zoeken naar nieuwe kanalen om hun klanten te bereiken”, aldus René Hogeweg, verantwoordelijk voor de sales binnen Nederland.

“Naast de traditionele manieren van zaken doen met fax en telefoon zien zij op deze wijze een volstrekt nieuw verkoopkanaal opengaan”, zo vervolgt Hogeweg. “De pallethandel staat in nauw verband met de economische ontwikkelingen binnen de vervoersbranche, en die draait momenteel nog niet al te best. Daarom zoekt de palletbranche nieuwe wegen.”

In Nederland circuleren naar schatting zo’n 50 miljoen pallets. In tijden van economische terugval worden veel van die pallets niet gebruikt. “Het is de uitdaging om die pallets weer terug te krijgen in het circuit. Dat is goed voor het milieu en enorm kostenbesparend voor alle partijen. De behoefte in de markt is groot. Dat er in korte tijd al meer dan 100.000 pallets worden aangeboden is voor mij het sprekende bewijs daarvan”, verklaart Hogeweg.

PalletsOnly.com is een nieuw initiatief om pallets te verhandelen op internet. De website van het bedrijf werd eind 2009 beschikbaar voor het publiek na ca. 1,5 jaar intensieve voorbereiding en onderzoek. PalletsOnly.com brengt aanbieders en kopers van pallets bij elkaar. Door het direct inzichtelijk maken van palletprijzen en diverse mogelijkheden van loven en bieden maakt het bedrijf het inkopen van pallets veel transparanter en goedkoper. In de loop van 2010 wordt het concept verder uitgerold binnen Europa en wordt het mogelijk om ook over de landsgrenzen snel pallets te kopen.

palletsonly

Kijk voor meer informatie op www.palletsonly.com.