Home Machines Etiketteren en printen begropack|PETpartner introduceert 4-in-1 machinelijn voor vloeistof verpakkingen

begropack|PETpartner introduceert 4-in-1 machinelijn voor vloeistof verpakkingen

begropack|PETpartner is door de Italiaanse verpakkingsmachineproducent FOUR-ONE aangesteld als exclusief dealer voor de Benelux regio. FOUR-ONE heeft zich toegelegd op het ontwerp en de productie van een uniek 4-in-1 vloeistof verpakkingssysteem. De functies spoelen, vullen, sluiten en etiketteren zijn daarbij steeds in één compacte machine geïntegreerd.

FOUR-ONE werd in 2008 gestart door een tweetal zuivel- en wijntechnologen en maakte in korte tijd een turbulente en succesvolle ontwikkeling door in meerdere landen rondom de Middellandse Zee. Kleine en middelgrote, maar ook grotere detergenten-, zuivel-, sappen-, sauzen-, frisdranken en wijnproducerende bedrijven gingen inmiddels over tot de aanschaf van het unieke 4-in-1 machineconcept. Denk bij de categorie grotere gebruikers aan de productie van kleinere charges (speciaal)producten, waarvoor het ombouwen van de reeds aanwezige hogere capaciteit machines een veelal tijdrovende en dus kostbare ingreep betekent.

De apparatuur is leverbaar in meerdere basismodellen die steeds door 1 operator zijn te bedienen: een enkelvoudig uitgevoerd model GRC 1V, een 4-voudig model GRC 4V (dus voorzien van een 4-voudige spoelunit en een 4-voudig vulsysteem (electronic inductive filling valve), alsmede een 8-voudig model GRC 8V. De capaciteiten bedragen respectievelijk 250, 900 en 2000 glazen of kunststof flessen of potten per uur. Inmiddels zijn alle modellen ook leverbaar in een zogenaamde HotFill uitvoering en is er tevens een 8-voudige machine beschikbaar in een Ultra Clean versie (GRC-UC 8V).

Naast voornoemd dealerschap van FOUR-ONE vertegenwoordigt begropack|PETpartner een selecte groep verpakkingsmachineproducenten. Gedurende haar ruim 10-jarig bestaan werd het leveringspakket met regelmaat geoptimaliseerd, waardoor permanent aan de actuele vraag vanuit de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische- en chemische sector kon worden voldaan. Het accent ligt daarbij steeds op het verpakken van vloeibare en viskeuze food- en non-foodproducten m.b.v. vul- en sluitmachines voor kunststof (PET/HDPE) flessen/potten alsmede vorm-, vul- en sluitmachines voor kartonnen pakken (GableTop).

Kijk voor meer informatie op www.begropack.nl of stuur een e-mail naar info@begropack.nl.