HomeNieuwsBeer in a Box bezorgt doos met speciaalbier op basis van smaak

Beer in a Box bezorgt doos met speciaalbier op basis van smaak

Beer in a Box, een snelgroeiende bierspecialist, benadert het drinken van bier op een vernieuwende manier. Om de twee maanden voorziet de Beer haar klanten van een box met speciaalbier om te ontdekken op basis van een uniek, zelf-lerend smaakprofiel. Hiermee speelt het bedrijf niet alleen in op de trend van speciaalbier, maar wordt de bierdrinker een innoverende manier geboden om zijn of haar smaak te ontdekken en te blijven ontwikkelen. Voor de gebruiker is het een handige tool om wegwijs te worden in het groeiende aanbod speciaalbier.

Het bedrijf is opgericht vanuit de opvatting dat smaakvolle speciaalbieren voor iedereen gemakkelijk bereikbaar moeten zijn. Uit onderzoek van vereniging Nederlandse Brouwers is gebleken dat speciaalbier aan een indrukwekkende opmars bezig is: vier op de vijf bierdrinkers drinkt het wel eens. Maar met het enorm groeiende aanbod wordt het steeds moeilijker de pareltjes te vinden die de moeite waard zijn om te proeven en blijft de consument vaak bij de gewoonte-getrouwe biersoorten.

Daarom ontwikkelde Beer in a Box als eerste het (bier)smaakprofiel. Door het beantwoorden van een aantal vragen in een korte test, krijgt de consument inzicht in zijn/haar smaak. Vervolgens kan op basis van die smaak een Box vol speciaalbier bij de Beer besteld worden. Het smaakprofiel is in de afgelopen maanden in samenwerking met een brede groep aan specialisten, zoals biersommeliers, brouwers, liefhebbers en datawetenschappers ontwikkeld. Het bijzondere is dat het profiel zelf-lerend is en zorgt door slim gebruik van data dat het profiel meegroeit met de bierdrinker.

Kijk voor meer informatie op www.beerinabox.nl.

Foto: Facebook