HomeNieuwsBedrijven en personenZes fabrieken dicht bij FrieslandCampina

Zes fabrieken dicht bij FrieslandCampina

frieslandcampinaFrieslandCampina wil de productie de komende jaren fors herschikken. Daardoor worden in totaal zes vestigingen in Nederland, Duitsland en België gesloten. Per saldo vervallen hierdoor 624 arbeidsplaatsen. FrieslandCampina heeft het betrokken personeel en de bonden vanmiddag geïnformeerd over de plannen. De maatregelen volgen op eind 2008 gestarte onderzoeken naar de mogelijkheden om de productie-, verpakkings- en kaasveredelingsactiviteiten te optimaliseren. Door de fusie is overlap ontstaan bij de productie.

Cees 't Hart, hoogste baas van FrieslandCampina: “Doel van de voorgenomen herschikking van de productie is de kosten verder te verlagen door schaalvergroting en efficiëntieverbetering.”

De comsumptiemelkbedrijven in Elsterwerda enn Kalkar (beide Duitsland) moeten medio 2011 hun deuren sluiten. In Leeuwarden is het plan om de afdeling Packaging-Zuid, in het tweede kwartaal 2011 te gaan sluiten. De kaasverpakkingslocaties van FrieslandCampina Cheese in Drachten en in Tilburg moeten eind 2010 sluiten. Daarnaast is het voornemen om de kaasproductie- en kaasveredelingsafdeling in Tilburg in het eerste kwartaal van 2011 te sluiten. De eveneens in Tilburg gehuisveste ontwikkelingsafdeing van FrieslandCampina Cheese inclusief proeffabriek worden geherhuisvesd. De kaasfabriek in Dronrijp moet in het tweede kwartaal van 2011 sluiten. De toekomst van de weiproductie in Dronrijp is afhankelijk van een locatiestudie en zal in afwachting daarvan nog als zelfstandige locatie operationeel blijven. Tot slot is het voornemen de productielocatie voor boterolie en roomproducten in Klerken (België) medio 2011 te sluiten.

Op de betrokken vaste medewerkers in Nederland is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing.

Bron: Agrarisch Dagblad