HomeNieuwsBedrijven en personenTenneT wint RetourAward 2008

TenneT wint RetourAward 2008

De Stichting Disposables Benelux heeft de RetourAward 2008 uitgereikt aan TenneT. Deze award wordt toegekend aan een organisatie die een opmerkelijke recycle-inspanning heeft geleverd. Via het zogenaamde Retoursysteem, biedt de Stichting Disposables Benelux bedrijven en instellingen de mogelijkheid om éénmalige polystyreen (PS) bekers in te zamelen voor hergebruik. De Stichting vertegenwoordigt de gehele automatenbranche, producenten van disposables en de grondstoffenleveranciers in Benelux.

TenneT neemt sinds 1994 deel aan het bekerrecyclingprogramma van de Stichting middels het Retoursysteem®. TenneT leverde in 2008 een prestatie met een inzamelingspercentage van ruim 90%. Jaarlijks gebruikt een TenneTmedewerker gemiddeld 1150 bekertjes per persoon. In speciaal daarvoor bestemde bakken worden deze bekertjes verzameld en door de Stichting Disposables Benelux ingezameld en verwerkt. De ingezamelde bekertjes worden gerecycled en hergebruikt in nieuwe functionele producten zoalsDVD-cassettes, plantenpotten of linialen.

Maatschappelijke opdracht TenneT

De maatschappelijke opdracht vanTenneT is helder: zorgen voor een efficiënte en betrouwbare energievoorziening.”Bij de uitvoering van onze taken zijn we ons er goed van bewust dat ons handelen gevolgen heeft voor de maatschappij. Binnen onze bedrijfsvoering kijken we naar mogelijkheden om maatschappelijk verantwoord te functioneren”,aldus Gineke van Dijk, MVO-coördinator TenneT. Een van de dingen die TenneT nastreeft is milieuvriendelijk afvalbeheer. De afvalstromen worden zodanig verwerkt dat het milieu zo min mogelijk belast wordt.

Op 21 augustus jl. is de RetourAward bij TenneT in Arnhem uitgereikt. Mel Kroon, algemeen directeur van Tennet, nam de RetourAward in de vorm van een uit perspex vervaardigd miniatuur inzamelbak in ontvangst. Namens het bestuur van de Stichting Disposables Benelux, reikte de heer J. van ’t Klooster ook de bijbehorende personeelscheque ter waarde van € 1000,– uit.