Smurfit Kappa daagt tot ontwikkeling duurzame verpakkingsoplossingen uit

Smurfit Kappa heeft de wereldwijde innovatiegemeenschap opgeroepen bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame verpakkingsoplossingen van de toekomst. Het bedrijf heeft een nieuwe wedstrijd gelanceerd als onderdeel van haar streven om één van de grootste uitdagingen in de verpakkingsindustrie op te lossen, namelijk om de hoeveelheid niet-recycleerbaar afval dat elke dag wordt gegenereerd te verminderen.

Volgens cijfers zijn verpakkingen goed voor bijna 40% van de vraag naar plastic in Europa. Smurfit Kappa daagt ontwerpers, ingenieurs, uitvinders en creatieve denkers, zowel binnen als buiten het bedrijf, uit om verpakkingsinnovaties te bedenken die de hoeveelheid niet- recycleerbaar afval dat elk jaar wordt gegenereerd kunnen vervangen.

De twee uitdagingen voor deze wedstrijd zijn het ontwikkelen van een alternatief voor de plastic rekfolie die rond pallets wordt gebruikt om stabiliteit te bieden tijdens transport en opslag en het ontwikkelen van een volledig van papier gemaakt pakket met thermische bescherming voor chocolaatjes te gebruiken in het e-commerce kanaal.

De competitie is open tot vrijdag 29 maart 2019 en deelnemers, die innovators uit de hele wereld kunnen zijn, kunnen een idee indienen om één of beide ontwerpuitdagingen aan te pakken. Bij elke ontwerpuitdaging ontvangt de winnaar een prijs van 8.000 euro en hun ideeën worden tentoongesteld op het Smurfit Kappa Innovation Event in mei 2019.

“Verpakkingsontwerp heeft een essentiële rol bij het verminderen van de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd in het dagelijks leven en bij het realiseren van een duurzamere toekomst”, vertelt Arco Berkenbosch, VP Innovation and Development. “Onze Better Planet Packaging Design Challenge wil de wereldwijde design community inspireren om te werken aan concrete problemen in duurzaam verpakkingsontwerp. We kijken ernaar uit om de toepassingen te zien en de eerste winnende innovaties van de Better Planet Packaging Design Challenge te ontdekken.”

www.smurfitkappa.com