HomeNieuwsBedrijven en personenReukema recycling heeft wind in de zeilen

Reukema recycling heeft wind in de zeilen

reukemaNa de wereldwijde crash eind vorig jaar, die ook de Reukema Groep uit Harderwijk hard trof, heeft de onderneming nu met de metaalrecycling de wind opnieuw in de zeilen. Het bedrijf opende de afgelopen periode vier handelskantoren in Duitsland, een in New York en nog een in Shanghai. Bij de oosterburen is ook een recyclingwerf in gebruik genomen en voor het einde van het jaar volgt een tweede. Het personeelsbestand groeide van zestig naar honderd medewerkers.

In het vierde kwartaal van 2008 behaalde Reukema slechts een kwart van de normale omzet. De vraag naar metaal viel totaal weg; alle voorraden werden tot een minimum teruggeschroefd en veel afnemers kwamen in ernstige problemen. “Het waren voor de gehele branche en dus ook voor ons lessen in nederigheid,” vertellen Henry Staal en Anton van Genuchten.

Van Genuchten is per 1 januari van dit jaar toegetreden tot de directie van de Reukema Groep. Hij heeft in Duitsland een van de grootste metaalrecyclingbedrijven – negentig vestigingen – van Europa geleid. Naast Henry Staal bestaat de leiding verder uit Jeroen Reukema en Peter Weij.

Kijk voor meer informatie op www.reukema.com.

Bron: De Stentor