HomeNieuwsBedrijven en personenProvincie legt productie veevoerfabriek stil

Provincie legt productie veevoerfabriek stil

De provincie Noord-Brabant legt de productie van veevoederfabriek De Heus in Ravenstein stil. Het bedrijf heeft het productieplafond van 140.000 ton per jaar ruim overschreden en moet binnen twee weken de productie stilleggen. Dat heeft de provincie Noord-Brabant vrijdag laten weten. Het veevoederbedrijf werkt nog met een milieuvergunning uit 1986 met 140.000 ton per jaar als productieplafond. Dit jaar heeft De Heus al 191.000 ton veevoer geproduceerd.

Vorig jaar verleende de provincie een nieuwe milieuvergunning met een productie tot 325.000 ton per jaar. De Raad van State vernietigde op 16 september deze vergunning, omdat de provincie geen rekening had gehouden met nieuwe strengere eisen voor stankoverlast. Ook heeft ze de geluidsoverlast van vrachtwagens die 's nachts arriveren niet onderzocht. Omwonenden klagen hier al jaren over.

Volgens een woordvoerder van De Heus is het bedrijf bezig om een eerder ingediende concept-vergunningaanvraag aan te passen. Het bedrijf wil halverwege volgende week een definitieve aanvraag indienen bij de provincie. Als die wordt geaccepteerd gaat De Heus ervan uit dat het veevoer mag blijven produceren, aldus de woordvoerder.

Bron: ANP/Agrarisch Dagblad