HomeNieuwsBedrijven en personenOpnieuw staking bij Chiyoda Genk

Opnieuw staking bij Chiyoda Genk

chiyodaIn Genk hebben de 300 werknemers van het verpakkingsbedrijf Chiyoda na de middag opnieuw het werk neergelegd, nadat een overleg rond een compensatie voor het loonverlies dat ze leden geen resultaten opleverde. Directie en vakbonden zitten morgen opnieuw rond de tafel om een oplossing uit te dokteren. Zolang er geen akkoord bereikt wordt, gaat de staking voort, zegt vakbondsafgevaardigde Ilse Van Attenhove van het ACV.
 
Eerdere staking

De werknemers van Chiyoda legden vorige vrijdag ook al spontaan het werk neer. De weekendploeg ging wel opnieuw aan de slag. De werknemers vonden het niet kunnen dat zij moesten inleveren, terwijl de Japanse directie 5,5 miljoen euro wilde investeren in een verlieslatende Amerikaanse vestiging.
 
Geen compensatie

Op een overlegvergadering liet de directie van Chiyoda weten dat er geen ruimte was voor een compensatie voor het loonverlies wegens de invoering van tijdelijke werkloosheid in de fabriek. De werknemers eisen ook dat de directie maatregelen neemt tegen de hoge werkdruk, maar ook op dit vlak werden vandaag geen toezeggingen gedaan.
 
Staking

Nadat de vakbonden de werknemers hadden ingelicht over het resultaat van de vergadering, werd unaniem beslist het werk opnieuw neer te leggen.

Bron: De Morgen