HomeNieuwsBedrijven en personenMcDonald’s België introduceert eigen afvalbeheersysteem

McDonald’s België introduceert eigen afvalbeheersysteem

McDonald’s hanteert sinds begin september een eigen systeem om het afval in de restaurants op te halen en te beheren. Dat laat de fastfoodketen donderdag weten. De Belgische McDonald’s-restaurants zullen hun afval voortaan in zeven verschillende stromen sorteren: karton en droog papier, plastic, verspil vanuit de keuken, frituurvet, restafval vanuit de zaal, PET-flessen en klein gevaarlijk afval. Dat restaurantafval zal twee keer per week door een speciale uitgebouwde vrachtwagen bij McDonald’s worden opgehaald.

Die ’Green Truck’ is uitgerust met zeven verschillende compartimenten, zodat het afval ook tijdens het vervoer gescheiden blijft.

Daarna zal al het afval op een eigen manier verwerkt worden, waarbij de nadruk op hergebruik komt te liggen. Zo zal de gebruikte frituurolie bijvoorbeeld gerecycleerd worden tot basisgrondstof voor biodiesel. Restafval wordt dan weer naar een verbrandingsoven gebracht, waar de vrijgemaakte warmte gerecupereerd wordt om water om te zetten in stoom. Deze dampen genereren turbines die op hun beurt elektriciteit produceren.

Het systeem, dat in Nederland al een vijftiental jaar gebruikt wordt, wordt vandaag al gehanteerd in 32 van de 59 McDonald’s-restaurants in België. Bedoeling is op termijn alle filialen van de fastfoodketen in het land met dit systeem uit te rusten.

Bron: Het Nieuwsblad