HomeNieuwsBedrijven en personenMcCain België verkoopt productietak bereide maaltijden

McCain België verkoopt productietak bereide maaltijden

mccainProducent van diepvriesfrieten McCain België doet zijn divisie bereide gerechten van de hand, omdat die niet langer past binnen de strategie van de onderneming. Dat heeft Trends bekendgemaakt. Franse ondernemers brengen het bedrijf onder in het nieuwe bedrijf Frima. In de afdeling in Oostende werkten 140 mensen voor McCain. Twee Franse ondernemers hebben de divisie, die goed is voor een jaaromzet van ongeveer twintig miljoen euro, opgekocht voor een onbekend bedrag.

De overgenomen firma zal als onderaannemer de producten van McCain blijven produceren. Daarnaast zou Frima ook voor een aantal andere distributeurs huismerken produceren, iets wat McCain niet langer wilde doen.

Volgens Michel Delaitre, algemeen directeur van McCain in België, wilde het bedrijf haar fabriek in Oostende al een tijdje van de hand doen om zich sterker te kunnen focussen op de kernactiviteiten. Als gevolg van de economische crisis vergde dat de nodige tijd. “Maar we wilden zeker zijn dat we voor continuïteit konden zorgen, zowel op het niveau van het bedrijf als op sociaal vlak”, luidt het.

McCain is sinds haar oprichting in 1956 uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in diepgevroren aardappelproducten. De onderneming beheert 55 productiefaciliteiten, waar in totaal 20.000 mensen tewerkgesteld worden. De twee hoofdkwartieren van de multinational bevinden zich in Canada. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer vier miljard euro.

Bron: Belga/Trends