HomeNieuwsBedrijven en personenForse uitbreiding Marine Harvest in Brugge

Forse uitbreiding Marine Harvest in Brugge

marineharvestDe Brugse vestiging van visverwerker Marine Harvest, in de volksmond nog altijd beter bekend als Pieters Vis, gaat fors uitbreiden. Het bedrijf investeert tien miljoen euro waardoor de bedrijfsoppervlakte met ruim een kwart zal toenemen. Bij de Brugse afdeling van Marine Harvest werken ruim 400 mensen. Pieters Vis werd opgericht in 1953, toen Jerome Pieters besloot om vis te verkopen aan groothandelaars. Het bedrijf groeide stelselmatig en is vandaag gevestigd in de industriezone Blauwe Toren in Brugge.

In de loop der jaren specialiseerde de onderneming zich in zalm, soorten witvis uit Scandinavië, en vis en schelpdieren uit het Verre Oosten. In 2000 werd het bedrijf overgenomen door het Noorse Fjord Seafood.

Drie jaar geleden werd Fjord Seafood op haar beurt opgekocht door Pan Fish, net zoals het Franse Kritsen en Marine Harvest, met als hoofdaandeelhouder Nutreco. Het nieuwe bedrijf kreeg de naam Marine Harvest Group. Door de diverse overnames was het uitgegroeid tot de grootste visverwerker en grootste zalmkweker ter wereld. Elke vestiging kreeg echter kansen om zich verder te ontwikkelen. In ons land heeft het bedrijf naast het bedrijf in Brugge nog een kleine vestiging in Oostende en een verkoopsafdeling in Londerzeel.

“Onze productieruimte, waar we verse vis behandelen, wordt een flink stuk groter”, zegt Guy Vandenbroucke, de algemeen directeur van Marine Harvest Brugge, in Het Nieuwsblad. “Ook onze laad- en loszones zijn te klein geworden. Alles samen zal de bedrijfsoppervlakte straks met meer dan 25 procent toenemen. De bouwplannen zijn in verschillende fases opgedeeld. Als alles achter de rug is, binnen een jaar of vijf, moet de hele operatie vijftig à zestig nieuwe jobs opgeleverd hebben”.

Of dit betekent dat Marine Harvest niet vatbaar is voor de economische crisis? “We merken wel dat mensen vaker kiezen voor goedkopere vissoorten”, zegt Vandenbroucke. “Maar voor de rest gaan de zaken behoorlijk. We worden niet blootgesteld aan de pieken en dalen waar andere bedrijven mee worstelen”.

Bron: Vilt.be