HomeNieuwsBedrijven en personenDrukke proeverijen wijnen met trendy etiketten

Drukke proeverijen wijnen met trendy etiketten

Begin oktober heeft Wijnhandel Van Vianen in een week tijd drie proeverijen gehouden. Ook Rob Geus van de Smaakpolitie presenteerde zijn eigen importwijnen. Het komt niet vaak voor dat een wijnhandel drie proeverijen in een week houdt. “De opkomst was goed als je bedenkt dat de klanten een keuze maakte op welke van de drie avonden ze de proeverij zouden bijwonen”, blikt Ruud van Vianen terug. Op 5 oktober stond een proeverij ‘oude wereld landen’ op het programma.

Op tafel kwamen wijnen uit landen als Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Die avond was ook Rob Geus aanwezig met zijn eigen importwijnen. ervolgens ging de aandacht op 7 oktober uit naar wijnen uit ‘nieuwe wereld landen’ zoals Chili, Zuid-Afrika, Argentinië, Californië, Australië en Nieuw Zeeland.

Op 11 oktober werd een trendy proeverij gehouden met wijnen uit Nederland, Proseco uit Italië, en wijnen met trendy etiketten.
Na iedere proeverij volgde een wine/diner proeverij. Ruud vertelde dan het een en ander over de wijn en er werden hapjes bij geserveerd. De eerste avond Dim Sum, 7 oktober kaas en 11 oktober Sushi. “We zijn zeer tevreden met de zeer drukke, gezellige en leerzame avonden”, aldus Ruud van Vianen.

Bron: De Heraut Online