HomeNieuwsBedrijven en personenCSM bouwt fabriek in Thailand

CSM bouwt fabriek in Thailand

csm-logoCSM, de producent van melkzuur en leverancier van bakkerij-ingrediënten, gaat een fabriek in Thailand bouwen voor de productie van lactide. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Lactide, een product gemaakt uit melkzuur, is een onderdeel voor afbreekbare plastics. Met de bouw van de fabriek op de al bestaande CSM-locatie is een bedrag gemoeid van 45 miljoen euro. De nieuwe faciliteit zal in de tweede helft van 2011 operationeel zijn is de verwachting van CSM.

CSM zet met zijn melkzuurdivisie Purac hoog in. “Zelfs een belang van 1 procent in de totale 250 miljoen ton grootte plastics-markt biedt voor ons bedrijf en onze producten grote kansen”, aldus topman Gerard Hoetmer in de persverklaring. CSM streeft met Purac naar een autonome omzetgroei, dus zonder inbreng van overnames, van 8 tot 10 procent.

Melkzuur en daarvan afgeleide producten worden niet alleen gebruik als biologisch afbreekbaar plastic, maar ook in voedingsmiddelen voor een langere houdbaarheid. Dit jaar wist CSM met drie niet nader genoemde partijen contracten te sluiten voor de ontwikkeling van producten op basis van melkzuur.

Bron: Agrarisch Dagblad