HomeNieuwsBedrijven en personenCodema Systems Group verstevigt positie in Hillenraad 100

Codema Systems Group verstevigt positie in Hillenraad 100

codemaDe Codema Systems Group die tezamen met Hawe, Wevab en SDF turn key oplossingen voor interne logistiek bij tuinbouwbedrijven over de gehele wereld aanbied heeft haar positie in de Hillenraad 100 kunnen versterken. Vorig jaar werd door de Hillenraad 100 veel aandacht geschonken aan het feit dat de Codema Systems Group 12 plaatsen gestegen was. Dit jaar is de Codema Systems Group met drie plaatsen gestegen en geëindigd op de 59 plaats in de top 100 van de 10.000 bedrijven die in de tuinbouwsector actief zijn.

De Hillenraad 100 volgt een kleine 500 bedrijven van de ruim 10.000 bedrijven die in de tuinbouwsector actief zijn. De Hillenraad 100 streeft een zo breed mogelijke afspiegeling na van de top van de Nederlandse horti business. De nominatielijst voor de top 100 wordt door een expertcomité beoordeeld en van een helder opinie voorzien. De beoordeling van bedrijven voor de Hillenraad 100 gebeurt via een bedrijfskundig model. Dit model is gebaseerd op beoordeling van kwantitatieve, financiële en kwalitatieve accepten en omvat vijftien factoren, zoals ondernemerschap, groeiperspectief, marktpositie, reputatie, maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en de toekomstgerichtheid. Naast kwalitatieve en kwalitatieve factoren wordt ook beoordeeld op kengetallen als solvabiliteit, EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortisation), een innovatie indicator en een nadere bepaling van de relatie met de (internationale) glastuinbouwsector. Dit om te zorgen dat alle schakels en segmenten in de tuinbouwketen voldoende aan bod komen.

Toelichting expertcomité Hillenraad100-2009

De bedrijven onder de naam Codema Systems Group volgen met succes hun eigen koers. Tezamen bieden Wevab, Hawe Systems Europe en SDF turnkey oplossingen voor de interne logistiek bij tuinbouwbedrijven over de gehele wereld. Wevab tekent voor de noodzakelijke hardware, zoals presentatietafels, transportbanden en rollenbanen. Hawe Systems Europe voorziet in de automatisering van die hardware, waarbij SDF de noodzakelijke software ontwikkelt en verfijnt. Daarnaast is er een strategische alliantie met OBS Techniek, voor vakkundige installatie. Onder de strakke leiding van Maarten de Jager blijft de focus scherp. Dat kan ook, want als volledig eigenaar van de onderneming is hij de enige op het schip. Geruime tijd geleden was er sprake van een mogelijke samenwerking met Plantform, om te komen tot standaardisering van software voor de tuinbouwsector. Maarten de Jager gelooft echter meer in de kracht van het eigen product. Dit wordt steeds stakker afgesteld op de eisen van de afnemers. Om de mogelijkheden optimaal te benutten kunnen telers trainingen volgen bij de SDF Academy. Ondertussen tuurt Maarten de Jager naar geschikte overname kandidaten. In de huidige markt komen die weer voor normale prijzen in beeld. Wie zien we volgend jaar aan boord bij deze sterke groep?

Bron: HortiNews.com