HomeNieuwsBedrijven en personenBonduelle plant verkoop vestiging aan Scana Noliko

Bonduelle plant verkoop vestiging aan Scana Noliko

bonduelle-logoDe groep Bonduelle gaat zich terugplooien op haar kernactiviteiten, namelijk groenteverwerking. In die context is de groep van plan haar vestiging in Rijkevorsel, waar fruit verwerkt wordt, te verkopen aan het voedingsbedrijf Scana Noliko uit Bree. De geplande verkoop heeft geen impact op de tewerkstelling. Dat heeft Bonduelle donderdag gemeld in een persbericht.

In Rijkevorsel rollen producten van de band op basis van appelen, kersen en zilveruien. De totale omzet bedraagt 17 miljoen euro. De 51 arbeiders en 7 bedienden worden allemaal overgenomen onder dezelfde arbeidsvoorwaarden door Scana Noliko. De definitieve beslissing tot verkoop is gepland op 14 december en de eigenlijke overgang van activiteiten en personeel zou op 1 februari 2010 plaatsvinden.

De beslissing om zich te concentreren op groenteverwerking werd genomen onder invloed van de aanhoudende economische crisis, zo luidt het bij Bonduelle. Na de geplande verkoop van de vestiging in Rijkevorsel zal de groep geen fruitverwerkende activiteiten meer hebben.

Bron: Vilt.be