HomeNieuwsBedrijven en personenBedrijf ex-personeel Knorr redt het niet

Bedrijf ex-personeel Knorr redt het niet

suppackDe droom van ex-medewerkers van de gesloten Knorr-fabriek in Loosdrecht spat uiteen. Hun eigen bedrijf Suppack sluit volgende week definitief de deuren. Volgens directeur Gaby van de Waal is het bedrijf slachtoffer van de crisis en moordende concurrentie door sociale werkplaatsen in onder andere het Gooi. Suppack gold bij de opening september vorig jaar als landelijk voorbeeld van ‘je lot in eigen handen nemen'. Een toevluchtsoord voor ex-medewerkers van Knorr die moeilijk aan ander werk konden komen. Niet voor niets kwam VVD-leider Mark Rutte naar Nijkerkerveen om het verpakkingsbedrijf te openen.

Volgens directeur Van de Waal had Suppack de pech dat de start zo'n beetje samenviel met het begin van de financiële crisis. ,,We hadden heel veel toezeggingen van orders, onder meer uit de automotivebranche. Maar juist daar gaat het heel slecht. Een toeleverancier van heftruckspullen zou bij ons reparatiesetjes laten inpakken, maar de vraag naar heftrucks is compleet ingestort. Weg opdracht.” Ook zijn nogal wat potentiële klanten failliet gegaan.

Grote rol speelt volgens Van de Waal dat sociale werkplaatsen in de regio in dezelfde vijver vissen. ,,Maar dan tegen prijzen waar wij niet tegen op kunnen. Zo was er een hele grote opdracht voor zeventien miljoen eenheden. Wij schreven in voor 14 euro per uur, maar een sociale werkplaats deed het voor 4,50 per uur. Daar moet natuurlijk grof geld bij, maar dat is voor gemeenten geen punt.”

Bron: Gooi- en Eemlander