HomeNieuwsBedrijven en personenArla Foods breidt palletcontract uit

Arla Foods breidt palletcontract uit

arlafoodsArla Foods heeft een contract afgeloten met CHEP dat de exportstroom van het zuivel- en voedingsmiddelenbedrijf moet dekken. Het gaat om de exportstroom van Denemarken en Zweden naar het Verenigs Koninkrijk en is een uitbreiding van de al bestaande contracten tussen Arla en CHEP. Tevredenheid en de bekendheid met de pallets van CHEP was volgens Per Kristensen, logistiek manager van Arla Foods in het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste reden om ook voor de bestemming Engeland te kiezen voor de pallets van dezelfde leverancier.

Een andere reden waarom Arla bij dezelfde leverancier wilde blijven was efficiëntie en standaardisatie van het soort lastdragers.

180.000 leveringen per jaar

De activiteiten van Arla Foods omvatten op dit moment 180.000 leveringen per jaar op 120 bij 100 centimeter pallets van CHEP. Het verlengde contract met uitbreiding Groot-Brittannië betekent dat het bedrijf de pallets van de leverancier tot ten minste april 2012 zal blijven gebruiken.

Milieu-impact goederenstroom beperken

Beide partijen zijn bezig te onderzoeken in hoeverre ze de milieu-impact van de goederenstroom kunnen verlagen. De standaardisatie van de lastdragers en het dienstensysteem van de palletleverancier moet Arla in elk geval helpen bij het mileuvraagstuk.

Bron: Logistiek.nl