HomeNieuwsBedrijven en personenAntalis Groep opent nieuw distributiecentrum

Antalis Groep opent nieuw distributiecentrum

antalis-nieuwbouwBurgemeester Annemarie Jorritsma opent op donderdag 24 september het nieuwe distributiecentrum van Franse multinational Antalis op bedrijventerrein Stichtsekant. De Nederlandse onderdelen van Antalis – ModoVanGelder, Grafisch Papier en Decker Packaging – bundelen hun krachten in dit moderne centrum dat helemaal is toegesneden op de distributie van papiersoorten en visuele communicatie. Bovendien vestigen ModoVanGelder en Decker Packaging hun hoofdkantoren op Stichtsekant.

Het distributiecentrum op Stichtsekant is met haar 29.000 m² indrukwekkend groot. Ook is het gebouwd volgens de nieuwste inzichten en materialen op het gebied van duurzaam bouwen. Het is daarmee het grootse en modernste distributiecentrum voor papier en verpakkingen in Nederland. Maar liefst 28 laad- en losstations zorgen er straks voor dat heel de Nederlandse grafische, zakelijke en verpakkingsindustrie van materiaal wordt voorzien. Stichtsekant is een goede keuze voor Antalis. Het ligt direct aan de A27 op een goede afstand van zowel Amsterdam en Schiphol als Utrecht en de Gooiregio.

Burgemeester Jorritsma prijst Antalis voor het lef om in economisch barre tijden de stap te zetten voor een dergelijke forse investering terwijl juist veel bedrijven vervallen in bezuinigingen. Bovendien is ze blij dat Antalis haar steentje bijdraagt aan de versterking van Almere als logistieke hotspot. Handel en logistiek zijn en blijven speerpunten in de verdere groei van Almere.