HomeNieuwsBedrijven en personenAkkoord over overname Yogho Yogho en Choco Choco

Akkoord over overname Yogho Yogho en Choco Choco

De Europese Commissie is akkoord met de koop van de merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! door Milcobel-dochter Inza. Dit hebben FrieslandCampina en Inza bekendgemaakt. Het principe-akkoord over de koop van beide merken door Inza werd begin juli bekendgemaakt, de definitieve instemming van Brussel en de daaropvolgende afronding van de transactie waren op 31 oktober 2009 een feit. Inza is nu eigenaar van de merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! in de Europese Unie, de recepturen van de producten en de bijhorende handelsactiviteiten.

Bij de overname zijn geen medewerkers betrokken. FrieslandCampina krijgt van Inza een licentie om het merk Yogho! Yogho! binnen de Europese Unie, maar buiten de Benelux, te gebruiken. Buiten de Europese Unie blijft FrieslandCampina eigenaar van beide merken.

Inza produceert en verkoopt langhoudbare melk, melkdranken en functionele voeding. Beide merken passen uitstekend in de strategie en het assortiment van Inza. FrieslandCampina zal nog tijdelijk de producten voor Inza blijven produceren gedurende een overgangsfase.

De Europese Commissie stemde in december 2008 in met de fusie tussen Friesland Foods en Campina op voorwaarde dat de dagverse zuivelactiviteiten in Nijkerk, de kaasproductielocatie in Bleskensgraaf en de merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! zouden worden verkocht om een te sterke positie van FrieslandCampina op de Nederlandse / Belgische markt te voorkomen.

Bron: Agrarisch Dagblad