HomeNieuwsBedrijven en personenAgfa Graphics klaar voor overname Gandi Innovations

Agfa Graphics klaar voor overname Gandi Innovations

agfaAgfa Graphics kondigt aan dat het een overeenkomst heeft bereikt voor de overname van het merendeel van de activa van de Noord-Amerikaanse activiteiten en van de aandelen van de voornaamste buitenlandse dochterondernemingen van Gandi Innovations Holdings LLC. Gandi Innovations is een wereldleider op het vlak van grootformaat-inkjetdruksystemen. Sinds mei 2009 opereerde de Groep onder CCAA-bescherming in Canada en onder Chapter 15-bescherming in de Verenigde Staten.

De overname hangt af van reglementaire en wettelijke goedkeuringen en van de succesvolle afhandeling van de transactie. De transactieprijs wordt voorlopig niet bekendgemaakt, maar zal geen significante impact hebben op Agfa's financiële schuld.
 
In de periode 2001-2009 heeft Gandi Innovations een groot aantal inkjetdruksystemen geïnstalleerd, met een omzetpiek van 127 miljoen USD in 2008. In 2009 leed de omzet sterk onder de economische crisis (met vooral een invloed op investeringsgoederen) en onder de onzekerheid rond de onderneming. Het Gandi Innovations-team heeft een grote ervaring als pioniers in en ontwikkelaars van technologie voor grootformaatdruk. Het klantenbestand van Gandi Innovations bevat veel van 's werelds toonaangevende drukkers van promotiemateriaal voor winkels en van grootformaatdrukwerk. Ze steunen op de visie, de betrouwbaarheid en de toonaangevende technologie van de onderneming.

Gandi Innovations werd opgericht in 2001. Het heeft zijn hoofdkantoor en zijn productieapparaat in Mississauga (Canada). De Groep telt 256 bekwame werknemers en is wereldwijd actief via verkoopkantoren en verdelers.

Samen met recente aankondigingen over de :M-Press Tiger, Agfa Graphics' industriële inkjetpers en de lancering van nieuwe printers in het Anapurna-grootformaatgamma, verstevigt de overname van de activa van Gandi Innovations Agfa Graphics' leiderschap op het vlak van grootformaatinkjetsystemen.

“De combinatie van de producten van Gandi Innovations en de producten van Agfa Graphics betekent dat we onze portfolio verder kunnen uitbreiden, wat zal leiden tot groei voor onze inkjetactiviteiten,” zei Richard Barham, Agfa Graphics' Vice President Inkjet. “Dit is een belangrijke stap in de verwezenlijking van onze groeistrategie voor inkjet. Aangezien onze eigen portfolio bestaat uit instapmodellen en systemen voor het hoogste marktsegment, zijn Gandi Innovations' middenklassesystemen complementair met onze bestaande inkjettechnologie.”

Gandi Innovations' CEO en medeoprichter Hary Gandy zei: “De toetreding tot Agfa Graphics biedt het personeel en de klanten van Gandi Innovations mooie toekomstperspectieven. De gecombineerde capaciteiten op het vlak van klantenservice en onderzoek en ontwikkeling zullen de lancering van nieuwe producten versnellen, nieuwe kansen bieden en onze diensten voor klanten verder uitbreiden.”
 
Over Agfa-Gevaert

De Agfa-Gevaert Groep is één van 's werelds toonaangevende bedrijven in de beeld- en informatietechnologie. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de drukindustrie (Agfa Graphics), de zorgsector (Agfa HealthCare) en specifieke industriële toepassingen (Agfa Materials). Agfa's hoofdkantoor is gevestigd in Mortsel, België. De onderneming is aanwezig in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen over de hele wereld. De Agfa-Gevaert Groep had in 2008 een omzet van 3.032 miljoen Euro.

Over Agfa Graphics

Agfa Graphics biedt de grafische industrie geïntegreerde oplossingen voor de drukvoorbereiding. Deze oplossingen omvatten verbruiksgoederen, hardware, software en diensten voor productieworkflow-, project-, en kleurenbeheer. Met zijn computer-to-film- en computer-to-plate-technologie en zijn systemen voor het maken van digitale drukproeven heeft Agfa Graphics een wereldwijde leiderspositie veroverd in de markt voor commercieel en verpakkingsdrukwerk en in de krantenmarkt.

Voorts bouwt Agfa Graphics in sneltempo zijn aanbod uit van producten en systemen voor de groeiende digitale inkjetmarkt. Zijn ervaring op het vlak van beeld- en emulsietechnologie stelde Agfa Graphics in staat om hoogwaardige UV-inkten en op solventen gebaseerde inkten te ontwikkelen. Door partnerships met toonaangevende ontwikkelaars en producenten kon Agfa Graphics zijn technologisch aanbod verder uitbreiden en digitale oplossingen voor het drukken van posters, banners, uithangborden, displays, labels en verpakkingsmateriaal ontwikkelen.

Bron: Euronext