HomeNieuwsBedrijven en personenAB InBev ziet nog ruimte voor internationale expansie

AB InBev ziet nog ruimte voor internationale expansie

Anheuser-Busch InBev heeft geen plannen om het hoofdkwartier naar de VS te verhuizen. Dat heeft ceo Carlos Brito verklaard naar aanleiding van de notering onder de ticker ‘BUD' op de beurs van New York. “We zijn van plan onze hoofdzetel in België te houden”, aldus Brito. “Hier gaat het om een bijkomende notering”. Het aandeel van AB InBev blijft op Euronext Brussels noteren, en dat blijft de belangrijkste notering. Carlos Brito ziet echter nog veel ruimte voor internationale expansie van zijn bedrijf, ook via overnames, eens de schuldenberg gekrompen is.

Volgens de topman komt de focus van de Belgisch-Braziliaanse brouwer de komende een à twee jaar te liggen op het inperken van de schulden, maar “dat betekent niet dat we opportuniteiten niet kunnen bekijken”.

De overname van de Amerikaanse brouwer Anheuser-Busch door InBev vorig jaar zadelde het bedrijf op met een schuldenberg van zowat 54 miljard dollar. Sindsdien concentreert de brouwer zich op het herschikken en afbetalen van die schuld via desinvesteringen en obligatie-uitgiftes.

Bron: Belga/Vilt.be