HomeNieuwsBedrijven en personenBe_NaturaL wint Belgische Milieu en Energieprijs 2010

Be_NaturaL wint Belgische Milieu en Energieprijs 2010

be-natural-prijs

Vrijdag 4 juni werden in Brussel de prestigieuze Milieu en Energieprijzen uitgereikt in het bijzijn van tal van prominenten. Be_NaturaL, gespecialiseerd in de verkoop en distributie van composteerbare verpakkingen en disposables uit hernieuwbare grondstoffen werd laureaat in de categorie Business Sustainable Development, en kreeg de prijs overhandigd door Vice-Premier Didier Reynders.

be-natural-logoHet ingediende dossier behandelde de voordelen op energetisch vlak zowel als op het vlak van CO2-reductie bij het gebruik van suikerriet als vervanger van conventionele (plastic) verpakkingen en disposables. In dat dossier hebben we duidelijk kunnen aantonen dat om deze materialen te produceren wij minder water vervuilen, minder energie verbruiken en minder CO2 uitstoot hebben.

Algemeen ligt de focus bij duurzaamheid en CO2 reductie immers te vaak op het besparen van energie of het aanbrengen van alternatieve energieën, zoals zonnepanelen en windmolens als enige remedie om CO2 te reduceren.
Onze verpakkingsmaterialen zijn op zich bijna CO2 neutraal aangezien de CO2 welke vrijkomt bij verbranding of compostering tijdens het leven van de plant werd gecapteerd en omgezet in koolstof en zuurstof.

Volgens Dirk Wens, zaakvoerder van Be_NaturaL, is het toekennen van deze prijs het bewijs dat eindelijk de verpakkingsproducten en disposables gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen ook erkend worden als duurzaam. De hoop werd daarbij uitgesproken dat de overheden nu meer bereid zouden zijn om aan de fabrikanten van bio-verpakkingen gelijkaardige fiscale en andere voordelen te verlenen als aan de fabrikanten van bio brandstoffen of het investeren in alternatieve energieën.

Vandaag is dat helaas nog niet het geval en worden de meeste bio verpakkingen zelfs door Fost+ belast als conventionele plastics.

Kijk voor meer informatie op www.benatural.be.

Bron: AGF.nl