HomeNieuwsBedrijven en personenBark Packaging Group borgt groeiplannen middels partnership Quadrum Capital

Bark Packaging Group borgt groeiplannen middels partnership Quadrum Capital

Bark Packaging Group (BPG), een groep van een drietal bedrijven bestaande uit Bark Verpakkingen, Bark Innovations en Dutch Pack International, heeft een minderheidsbelang in de onderneming verkocht aan investeringsmaatschappij Quadrum Capital. Het partnership met Quadrum Capital stelt BPG in staat om maximaal in te zetten op versnelde uitrol van haar innovatieve verpakkingsconcepten.

Erik Bos, nu CCO bij BPG, zal de functie van CEO overnemen van Berny Plas, die actief betrokken blijft bij de onderneming. Het managementteam van BPG blijft verder ongewijzigd. De vestigingen in Eerbeek, Utrecht en Stuttgart (Duitsland) blijven in de huidige vorm, op dezelfde locaties bestaan.

De participatie in BPG door Quadrum Capital past in de groeistrategie voor de lange termijn van de onderneming en maakt een versnelde uitrol van de groeiplannen van BPG mogelijk. Het geeft de groep de slagkracht om nog beter op belangrijke thema’s in de markt in te spelen en aan de groeiende vraag naar hoogwaardige verpakkingsoplossingen te voldoen.

Berny Plas van BPG: “Wij hebben de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en hebben ambitieuze plannen om deze groei verder voort te zetten. De keuze voor BPG om een partnership aan te gaan met Quadrum Capital sluit hier naadloos bij aan. Quadrum Capital deelt onze lange-termijnvisie en brengt kennis en financiële slagkracht in. Als bedrijven delen we bovendien met ‘ondernemerschap, vakmanschap, betrouwbaarheid en kwaliteit' dezelfde kernwaarden. Voor ons zijn hiermee de ideale ingrediënten aanwezig om de sterke positie van BPG samen verder uit te bouwen.”

Arjan Hoop van Quadrum Capital: “Bark Packaging Group is een prachtig bedrijf met een ijzersterke reputatie in de verpakkingsindustrie en een waardevolle aanvulling op onze portefeuille in deze sector. De brede klantenkring in Nederland en Duitsland, innovatieve verpakkingsconcepten en onderscheidende positie in de markt vormen een solide fundament voor de verdere internationale groei die BPG voor ogen heeft. Daarnaast levert BPG bij uitstek meerwaarde aan klanten middels het overnemen van het complete verpakkingsmanagement, waardoor klanten daadwerkelijk ontzorgd worden. Samen met het team van BPG zetten wij in op versnelde en internationale groei van de onderneming.”

www.barkpackaginggroup.com