Home Nieuws Bark Dosing System wint vierde award voor beste verpakkingsinnovatie

Bark Dosing System wint vierde award voor beste verpakkingsinnovatie

Op de Packaging Innovations in Birmingham op 27 en 28 februari werd het Bark Dosing System uitgeroepen tot winnaar van de beste verpakkingsinnovatie. Tijdens de belangrijkste beurs voor primaire en secundaire verpakkingen in de UK konden bedrijven hun verpakkingsinnovatie pitchen in het altijd drukbezochte Lions’ Lair. Het Bark Dosing System behaalde hier haar vierde award voor de beste verpakkingsinnovatie.

Einde aan overdosering en verspilling

Het Bark Doseer systeem is het nieuwste doseersysteem dat ontwikkeld is door Bark Innovations in samenwerking met Teamplast. Met de komst van dit systeem worden problemen en nadelen van huidige doseersystemen zoals het ouderwetse knijpen, doorschenken en verspilling, open contact met de inhoud van de fles en onnauwkeurige dosering, eindelijk opgelost.

De voordelen van Het Bark Dosing System

Het doseersysteem is bestemd voor vloeistoffen. De doseertechniek is uiterst gebruikersvriendelijk en eenvoudig. Doseert exact, doorschenken en verspilling is onmogelijk en is gebruikersonafhankelijk. Het systeem is zowel geschikt voor een vast als een variabel doseervolume en is veilig aangezien het een gesloten systeem is in tegenstelling tot alle bestaande doseersystemen die allemaal volgens het (open) sifonprincipe werken.

Markten

Het Bark Dosing System is toepasbaar in verschillende markten, zoals de automotive branche, huis-tuin- en keukensector en professionele schoonmaak. Denk bijvoorbeeld aan reinigingsproducten, wasmiddelen, siropen (ook medisch), waterzuivering, plantenvoeding, 2 takt olie, veterinaire toepassingen, etc.

Marketing

De fles ten behoeve van het doseersysteem kan in iedere vorm en design worden uitgevoerd. Ook het inkleuren van de fles (en eventueel dop) in uw eigen huisstijl-kleur is vanaf nu mogelijk. Dit systeem is tevens het enige systeem in de markt, waarvoor geen standaard fles van toepassing is. Het creëren van een zogenaamde ‘customized doseerverpakking' is met alle bestaande systemen onmogelijk. Met dit systeem maakt u uw ‘eigen doseerfles', hetwelk aansluit bij uw eigen identiteit.

Vier awards in Nederland en UK

Het Bark Dosing System is binnen één jaar al bekroond met vier innovatieprijzen. In Nederland ontving het de Packaging Innovation Award in Amsterdam en in de UK werd het bekroond met prestigieuze awards voor beste technische innovatie, namelijk de Starpack Award of Excellence 2012 en de UK Packaging Award 2012. Sinds deze week wordt aan dat lijstje ook de Best Packaging Innovation in Birmingham toegevoegd.

Kijk voor meer informatie op www.teamplast.nl of www.bark-innovations.com of stuur een e-mail naar Dennis Teunissen of Mario Heppener.