HomeNieuwsBedrijven en personenBarias laat enthousiasme en kunde van medewerkers zien

Barias laat enthousiasme en kunde van medewerkers zien

Ken je Bariac al? Deze trotse dame is verslingerd aan verleidelijke voedselverpakkingen. Ze is de verpersoonlijking van het nieuwe employer brand van co-packingspecialist Barias in Roeselare. Net zoals de medewerkers draagt ze trots de missie en verwezenlijkingen van Barias uit. En dat doet ze voor het eerst officieel tijdens de Barias Open Day, een informele opendeurdag voor buren, leveranciers, werknemers en hun familie.

Goede werknemers vinden is niet evident. Dat merkt ook voedingsverpakkingsbedrijf Barias. “Onze mensen zijn onze sterkte, dus zetten we hier bewust hard op in”, zegt Barias-CEO Chris Mullie. “De voorbije maanden hebben we een verhaal uitgedacht om ons merk en ons werk mee vorm te geven. Bariac is het resultaat van die denkoefening.” Bariac is een nieuwe interpretatie van de Bariac-dame, die het bedrijf voortaan gebruikt als uithangbord. Ze is een maniak in de beste zin van het woord. Zo eentje die begeesterd is door voedselverpakkingen en fier is daar elke dag toe bij te dragen.

Als rasecht no-nonsense kmo staat een collegiale sfeer op de werkvloer centraal bij Barias. Vanuit dat DNA vloeit de Open Day voort. Chris Mullie: “We willen het enthousiasme en de kunde van onze medewerkers laten zien aan hun familie, aan onze leveranciers en aan de buurt. Om het toegankelijk te houden en de nodige funfactor te garanderen, kozen we voor het thema Vlaamse kermis. Bezoekers maken zo kennis met het bedrijf Barias, terwijl ze zich uitleven op een van de springkastelen of de kinderen zich laten transformeren aan de schminkstand.”

Bij een toffe bedrijfsvoorstelling hoort een passend ontvangst. Wie anders om de gasten te verwelkomen dan Bariac, als kersvers gezicht van Barias? Zij blijft ook de hele dag aanwezig en vertelt graag meer over het bedrijf, de werkwijze en de filosofie.

Dat Barias zijn nieuw employer brand precies nu lanceert, is geen toeval. Het najaar is traditioneel een zeer drukke periode voor het co-packingbedrijf. Ondersteund door Bariac en haar boodschap wil Barias nog een aantal openstaande vacatures invullen om met een versterkt team de toestroom aan opdrachten tot een goed einde te brengen. “Daarom hebben we ook een gloednieuwe jobsite laten ontwikkelen. Zo vinden potentiële werknemers nog sneller de weg naar ons bedrijf en naar hun nieuwe professionele uitdaging. We kijken er alvast naar uit om gemotiveerde krachten te ontmoeten”, besluit Chris Mullie.

www.barias.be