HomeDossiersSmart IndustryBarias gaat met Agristo in gesprek over digitalisering en EDI

Barias gaat met Agristo in gesprek over digitalisering en EDI

EDI of Electronic Data Interchange is een technologie voor het uitwisselen van zakelijke gegevens tussen verschillende informatiesystemen van bedrijven. Deze technologie wordt al jaren gebruikt om masterdata, zoals lotnummers, artikelnamen, houdbaarheid en palletcodes, door te geven tussen ondernemingen. Zo weet je als klant bijvoorbeeld precies wanneer welke producten geproduceerd worden en in stock gaan bij je leverancier of wanneer een vrachtwagen is aangekomen.

Barias: “We zijn er rotsvast van overtuigd: digitalisering en automatisatie zijn een must. Het stelt ons in staat masterdata efficiënt te beheren en in te zetten naar de toekomst toe alsook de volledige traceability te garanderen. EDI is voordelig en zeer gemakkelijk in gebruik. Wat zijn de kosten? Wat is de impact op onze productieprocessen en mensen, met name workload? Is ons bedrijf niet te klein? In onze podcast bieden we hierop een antwoord vanuit onze ervaringen met verschillende type bedrijven en opdrachten. Hoe zet je het op en waarom?”

EDI Solution Architect bij Barias, Stijn Vandenbroucke, ging in gesprek met Carmen Wallays, Supply Chain Manager bij Agristo over de opzet, de kosten, de voordelen, de dagelijkse werking en de toekomst van EDI.

Lees verder