HomeDossiersDuurzaamheidBarias focust op duurzaamheid met derde zonnepanelenpark

Barias focust op duurzaamheid met derde zonnepanelenpark

Barias is een voedingsverpakkingsbedrijf dat onder meer jouw zomerse ijsjes voorziet van een mooie wikkel. Zo investeren ze aanzienlijk in duurzame mobiliteit voor iedereen en openen ze hun derde zonnepanelenpark. Voor Roeselare is dit meteen het grootste zonnepanelenpark in privébeheer, goed voor meer dan 8.000 zonnepanelen. Dat komt overeen met de jaarlijkse stroomvoorziening van 1.000 huishoudens.

Duurzaamheid staat bij Barias en in onze huidige samenleving centraal. Om meer groene energie op te wekken spelen batterij- en zonnepanelenparken een belangrijke en groeiende rol. Met een duidelijke missie om duurzaam en maatschappelijk te ondernemen voorop, opent Barias nu een derde zonnepanelenpark. Dat is met 8.000 zonnepanelen het grootste in Roeselare en is het equivalent van de jaarlijkse stroomvoorziening van 1.000 huishoudens.

“Het klimaatplan #VANRSL werd opgestart in 2018, samen met de inwoners en de bedrijven die streven naar een klimaatvriendelijk Roeselare”, zegt Michele Hostekint, schepen van Klimaat en Duurzaamheid in de stad. “Met dit nieuwe zonnepanelenpark geeft Barias een positieve stimulans aan onze ondernemers en inwoners. Deze vorm van duurzaam en maatschappelijk ondernemen stoomt onze stad klaar voor de klimaatswitch en de energietransitie.”

Met dit zonnepanelencomplex voorziet Barias voor een groot deel de eigen gebouwen, verpakkingsmachines, diepvrieshallen en laadfaciliteiten van stroom. Voor het Roeselaarse bedrijf is dit tegelijk een investering in een toegankelijke, duurzame mobiliteit voor iedereen. Medewerkers, buren, voorbijgangers, bezoekers: ze kunnen allen gebruikmaken van de extra laadpalen, snelladers en oplaadpunten voor auto's, fietsen en elektrische steps.

Dat Barias zijn duurzame missie ter harte neemt, bewijst de erkenning met het VOKA Charter voor Duurzaam Ondernemen. Het bedrijf ontvangt deze prestigieuze award al voor het zeventiende jaar op rij door zijn voortdurende toewijding aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, met de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties als stimulans.

“Als pioniers in duurzaamheid is Barias vastberaden om een blijvende positieve impact te hebben op het milieu en op de gemeenschap”, zegt CEO Chris Mulllie. “We geloven dat toegankelijke laadinfrastructuur cruciaal is om duurzame mobiliteit voor iedereen te bevorderen. Door te investeren in een zonnepanelenpark met 8.000 panelen en door het laden van elektrische voertuigen, steps en fietsen te vergemakkelijken, willen we anderen aanmoedigen en inspireren om de overstap te maken naar meer milieuvriendelijke alternatieven.”

www.barias.be