HomeMachinesNiet-primair verpakkenBanken Champignons gebruikt horizontale en verticale omsnoeringsmachine

Banken Champignons gebruikt horizontale en verticale omsnoeringsmachine

Bij het distributiecentrum van Banken Champignons in Wijchen komen dagelijks vele verschillende soorten verse champignons en paddenstoelen voorbij. Deze champignons en paddenstoelen worden vervolgens opgeslagen in afgesloten koelruimten, waarna deze vervolgens op transport gaan naar de eindbestemming in binnen- of buitenland.

Voor het omsnoeren van pallets met champignons en paddenstoelen maakte Banken Champignons al gebruikt van de Reisopack omsnoeringsmachines van Steenks Service. Echter was er wel behoefte aan een speciaal soort omsnoeringsmachine voor luchtvrachten. Edward Vonk, marketingmanager bij Banken Champignons: “Voor luchtvrachten is het ook van belang dat de producten aan de pallet worden gesnoerd (verticaal). Horizontaal omsnoeren is voor de stevigheid van de beladen pallet. Verticaal omsnoeren wordt gedaan zodat de producten niet loskomen van de pallet.”

Deze Reisopack 2820 omsnoeringsmachine is standaard semiautomatisch en kan alleen horizontaal omsnoeren. Om aan de wens van Banken Champignons te kunnen voldoen, kwam Steenks Service met een creatieve oplossing. Wouter Steenks, mede-eigenaar van Steenks Service: “Deze omsnoeringsmachine hebben wij op maat gemaakt, zodat hij zowel horizontaal als verticaal kan omsnoeren. Dankzij het ingebouwde draaisysteem in de kop van de machine, verandert de machine van een horizontale omsnoeringsmachine naar een verticale omsnoeringsmachine.”

“Deze op maat gemaakte omsnoeringsmachine beschikt ook over een accu-wisselset. Indien een accu leeg is, kan er eenvoudig en snel een nieuwe accu in. Hierdoor kan er zonder stilstand altijd doorgewerkt worden. Ook is de omsnoeringsmachine erg eenvoudig in gebruik. De machine hoeft alleen naast de pallet geplaatst te worden, waarna vervolgens vrij eenvoudig omsnoerd kan worden.”

www.reisopack.nl