HomeMachinesEtiketteren en printenBandall speelt grote rol bij reductie verpakkingsmateriaal in non-food

Bandall speelt grote rol bij reductie verpakkingsmateriaal in non-food

Verpakken met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal, dringt ook door in de non-food sector. Producten (of bundels met producten) die niet noodzakelijkerwijs verpakt hoeven te worden in krimpfolie, zakken of dozen hebben aan een banderol vaak al meer dan voldoende. Daarmee is een enorme reductie aan verpakkingsmateriaal direct een feit.

Neem bijvoorbeeld het bundelen en labelen van plastic bakken, stapels met luxe houten latten of kunststof pijpen. Deze kunnen allemaal eenvoudig met stand-alone of volautomatische banderolleermachines worden gebanderolleerd. Met een eventuele bedrukking op de banderol doet het bandje van folie of papier ook dienst als etiket, waardoor separaat etiketteren overbodig wordt.

Aangezien er geen lijmresten op het gebanderolleerde materiaal achterblijven, is banderolleren met een bedrukte of onbedrukte banderol zeer geschikt voor luxe houtsoorten, bundels met textiel of andere kwetsbare materialen, zoals doosjes van bedrukt of onbedrukt karton.

Een groot voordeel van banderolleren ten opzichte van traditioneel etiketteren is bovendien dat een banderol altijd keurig en strak om het product heen zit, terwijl een zelfklevend etiket nog wel eens loslaat of resten achterlaat na het verwijderen ervan. Zeker bij bepaalde laminaatsoorten of olieachtige beschermlagen.

Extra brede banderollen bieden bovendien additionele mogelijkheden tot ‘branding'. Met een doordacht uitgevoerd design krijgen de producten een uitstraling die de pakkans uit het schap bevordert.

Bandall heeft referentieprojecten in de gehele industrie, waarbij zowel stand alone als volautomatische machines zijn ingezet. Linnengoed, dekens, dozen, hout, tapijtrollen, kunststof profielen en vele andere (semi-)industriële producten passeerden al de revue.

www.bandall.com