HomeMachinesEtiketteren en printenBandall print variabele informatie gelijktijdig met het banderolleren

Bandall print variabele informatie gelijktijdig met het banderolleren

Producten die in verschillende varianten verkrijgbaar zijn, denk aan diverse smaken of soorten van dezelfde productcategorie, hebben soms maar licht variërende productinformatie nodig op de verpakking. De unieke ‘Print & Band' module van Bandall heeft een geïntegreerde printer die het mogelijk maakt om dit soort variabele informatie gelijktijdig met het banderolleren te printen. Daardoor heeft de gebruiker maar één voorgedrukte banderol nodig, terwijl de variabele informatie gelijktijdig met het banderolleren wordt geprint.

Ook productingrediënten, houdbaarheidsdata, barcodes en taalwissels zijn voorbeelden van communicatie die eenvoudig flexibel mee te printen zijn. Uniek is ook dat deze variabele informatie over de gehele lengte en breedte van de banderol kan worden geprint. Dus op elke plaats op de banderol, ongeacht het aantal posities.

De variabele informatie is eenvoudig aan te passen en in te stellen. Uniek is dat de gebruiker dus met één (bedrukte) banderol toch variabele productinformatie kan communiceren, zonder voor elke smaak of variant een nieuwe bedrukte banderol te laten maken. Dit voorkomt veel extra kosten in banderolleermateriaal.

Het printen tijdens het banderolleren zorgt niet voor vertraging van het verpakkingsproces dankzij het dubbele buffer systeem van de ‘Print & Band' module. Doordat de printer en de Bandall banderolleerunit autonoom van elkaar werken, heeft de combinatie van printen en banderolleren geen invloed op de continuïteit, snelheid en kwaliteit van het proces. Ook is het mogelijk om de printer vooraf in te stellen voor verschillende batches. Zo gaat er geen tijd verloren tussen het banderolleren van verschillende producten.

Kijk voor meer informatie op www.bandall.com.