Home Nieuws Bedrijven en personen Bandall heeft nieuwe en energieneutrale fabriek in Heemskerk

Bandall heeft nieuwe en energieneutrale fabriek in Heemskerk

Begin dit jaar heeft Bandall een nieuwe hypermoderne fabriek in gebruik genomen in Heemskerk. Een belangrijke reden is dat Bandall groeit. Wereldwijd is men op zoek naar oplossingen die leiden tot minder verpakkingsafval en duurzame verpakkingsmethodes en daar kan Bandall een belangrijke bijdrage aan leveren. Daar komt bij dat de vraag naar snelle volautomatische banderolleermachines een behoorlijke vlucht heeft genomen en dat vraagt om ruimte.

Tot op de dag van vandaag heeft Bandall nog relatief weinig ruchtbaarheid aan de opening van de nieuwe productielocatie gegeven, maar dat heeft puur met de pandemie te maken. Dit heeft wel het voordeel gebracht dat het bedrijf de afgelopen maanden de fabriek gefaseerd heeft kunnen inrichten, zonder deadline van een officiële opening. Finetuning van zowel de productieruimtes als de kantoren is nog steeds in volle gang.

De nieuwe fabriek heeft ruim 2500 m2 vloeroppervlak, waarvan circa 500 m2 kantoor. Het gebouw is 100 procent energieneutraal. Warmte-terugwin-installaties zorgen voor warmte in de winter en voor koeling in de zomer. 260 zonnepanelen zorgen voor eigen energievoorziening. Daarnaast is waar mogelijk gebruik gemaakt van duurzame, recyclebare materialen. Al het houtwerk heeft het FSC-keurmerk.

Aan de buitenzijde van de kantoren en bij de entree zorgen grote bewegende houten dwarslamellen voor een optimale stand ten opzichte binnenkomend dag- en zonlicht. De fabriekshal is grofweg verdeeld in drie productieafdelingen; voor onder andere standaard modellen, automaten en specials. Alles is gericht op flow, efficiency en groei. De productielijnen zijn bovendien van meerdere beeldschermen voorzien, voor het opvragen en bekijken van werktekeningen.

Het verkoopkantoor van Bandall blijft overigens gewoon in De Meern. En inmiddels zijn er ook eigen vestigingen geopend in America, Canada en Duitsland.

www.bandall.com