HomeMachinesEtiketteren en printenBandall bundelt, etiketteert en bespaart materiaal in houtindustrie

Bandall bundelt, etiketteert en bespaart materiaal in houtindustrie

Hout is als bouwstof, halffabricaat of als eindproduct in de gehele industrie terug te vinden. Soms verpakt, soms half verpakt en soms zit er alleen een label op, afhankelijk van de mate van bescherming die is vereist. Houten latten, plinten, planken en profielen worden nu nog vaak van onnodig veel verpakkingsmateriaal voorzien. Sommige van deze houtproducten zitten zelfs volledig in de krimpfolie of vergelijkbare verpakkingsmaterialen en hebben ook nog eens meerdere etiketten. Hetzelfde geldt voor talloze houten halffabricaten voor bijvoorbeeld de meubelindustrie.

Om tot een reductie van verpakkingsmateriaal in de houtindustrie te komen, biedt Bandall diverse verpakkingsmethoden waarmee aanzienlijk op verpakkingsmateriaal kan worden bespaard; de banderol kan namelijk verschillende functies vervullen die combinaties van alternatieve verpakkingen overbodig maken.

Dankzij het unieke banddoorvoersysteem van de Bandall bundelmachines kunnen houten latten of luxe afgewerkte planken efficiënt en schadevrij worden gebundeld. Het unieke Ultra Clean Seal Systeem van de Bandall machine zorgt ervoor dat de bandspanning altijd perfect is afgesteld op de te banderolleren houtbundels of losse houten producten. Daar waar de banderol andere verpakkingen, zoals zakken, (krimp)folies en omdozen overbodig maakt, worden enorme besparingen op het gebruik van verpakkingsmateriaal gerealiseerd.

Door voor het bundelen of banderolleren van hout gebruik te maken van een bedrukte banderol, kan ook meteen branding en productinformatie worden gecommuniceerd. Met een slim positioneringssysteem kan alle informatie altijd op de juiste plaats ten opzichte van het te banderolleren houtproduct worden geplaatst. Dat is bundelen en labelen in 1 stap. De behoefte aan separate etiketten vervalt hiermee, waardoor het product schoon blijft van lijmresten.

De SHOWTAB van Bandall is feitelijk een informatie, communicatie en barcodes op houten producten met banderolverlenging van de banderol waarmee extra ruimte ontstaat voor het communiceren van merk, productinformatie of scancodes. Ideaal voor houten halffabricaten of aanverwante houtproducten met weinig ruimte voor een etiket. Ook de SHOWTAB maakt alternatieve verpakkings- en labelmethodes niet langer nodig.

Een unieke eigenschap van Bandall banderolleertechniek is bovendien dat de banderol altijd strak en netjes om de bundel heen zit. Doordat er geen gebruik gemaakt wordt van een strap blijven het onderste en het bovenste exemplaar van de bundel onbeschadigd. Zelfklevende etiketten laten vaak (half) los doordat ze niet goed op de afwerkingen van het hout plakken, terwijl een banderol altijd stevig rond het houten product blijft zitten. Ook luxe afgewerkte houtproducten blijven onbeschadigd, doordat een banderol geen kleefstoffen bevat, in tegenstelling tot zelfklevende etiketten. Daardoor blijven er ook nooit lijmresten achter op het hout en blijven lakken en andere afwerkingen onaangetast.

Bandall banderolleermachine voor producten van groot formaatDe banderolleermachines van Bandall zijn in diverse standaard boogformaten verkrijg. Dankzij het unieke vacuüm banddoorvoersysteem zijn er ook zeer brede houten producten te banderolleren met behoud van kwaliteit en prestatieniveau.

Bandall banderolleertechniek is thuis in de gehele houtketen. Van gebanderolleerde en gebundelde houten doe-het-zelf producten tot houten bestek, snijplanken, bezemstelen et cetera.

www.bandall.com