HomeMachinesEtiketteren en printenBaljet Marking & Coding introduceert MLi multilane printer in Nederland

Baljet Marking & Coding introduceert MLi multilane printer in Nederland

Het eerste multikop thermal transfer printsysteem is dit voorjaar in Nederland geïntroduceerd bij een marktleider in portieverpakkingen. Baljet Marking & Coding is als exclusieve distributeur verantwoordelijk voor de installatie. De MLi is speciaal voor fabrikanten van kleinverpakkingen die op zoek zijn naar hoge resolutie prints met een verwerkingscapaciteit op meerdere banen. Ideaal op suiker- en saussticks, specerijen en farmaceutische producten, zoals crèmes en pillen.

Inspelend op gebruiksgemak, komen kleinverpakkingen steeds vaker voor. Aan de coderingen worden hoge eisen gesteld ten aanzien van traceerbaarheid en kwaliteit. Het MLi systeem van Allen Coding Systems, een vooraanstaande Duitse fabrikant, combineert hoge printsnelheid met toonaangevende printkwaliteit.

Snelheid en kwaliteit

Elke printkop heeft een resolutie van 300 dpi en kan printen met een snelheid van 70 mm per seconde, waarbij meerdere printkoppen tegelijkertijd dezelfde of afwijkende teksten kunnen printen. De maximale capaciteit is 840 prints per minuut als er gebruik wordt gemaakt van alle twaalf thermische printkoppen.

Vergeleken met de zogenaamde continuous inkjet (CIJ) op een lineaire traverse systeem is dat 40 procent sneller en oplopend tot 75 procent vergeleken met de thermal transfer printer (TTO).

Minder onderhoud en downtime

Coderingen met de MLi hebben een aantrekkelijke kostprijs, tot wel 130 procent goedkoper dan digitale printsystemen. Het systeem vergt aanzienlijk minder onderhoud vergeleken met CIJ en TTO op een lineaire traverse systeem.

Als één geïntegreerde printer met meerdere printkoppen is de beweging tot het minimum beperkt, dus er is minder slijtage van de bewegende onderdelen. Het periodiek onderhoud is daarbij eenvoudig en vereist geen geavanceerde training.

Eenvoudig te integreren

“De modulaire opbouw en kleine voetprint met minimale bekabeling maakt dat de MLi snel en goed te integreren is in de verpakkingsmachine”, aldus Johan Baljet, die verantwoordelijk was voor de installatie van het eerste systeem. De MLi kan parallel of loodrecht op de beweging van de verpakkingsfolie worden geïnstalleerd en is leverbaar met maximaal twaalf individuele printkoppen.

De foliebreedte is tot 620, 820 of 1020 mm. De intuïtieve gebruikersinterface met kleuren aanraakscherm zorgt voor eenvoudige bediening. De MLi oplossing is werkend te bekijken bij Baljet Marking & Coding te Zaanstad.

Kijk voor meer informatie op www.baljetmc.com/mli.