HomeNieuwsBeurzen en evenementenBakkersvak pakt jubileumjaar groots aan met nieuwe activiteiten

Bakkersvak pakt jubileumjaar groots aan met nieuwe activiteiten

Bakkersvak & IJs-Vak is alweer voor de tiende keer de bron van inspiratie voor (banket)bakkers, ijsbereiders, chocolatiers en patissiers. Deze editie is niet zomaar een editie; dit jubileumjaar pakt team Bakkersvak groots uit met nieuwe activiteiten op de beursvloer. Op de beursvloer komen ook vooruitstrevende thema's en actuele onderwerpen aan bod die ondernemers praktische handvaten geven om de komende jaren tegemoet te gaan. Inschrijvingen zijn nu geopend voor de feestelijke tiende editie, die op 5, 6 en 7 maart 2023 in Evenementenhal Gorinchem plaatsvindt.

“Je kunt je bijna afvragen of één dag de beurs bezoeken genoeg is. In het Kennistheater praten experts de bezoekers drie dagen lang bij over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Ook zijn er sfeervolle pleinen ingericht zoals het ‘Veganplein'. Een vakbeurs voor ambachtelijke bakkers en ijsbereiders is niet compleet zonder aandacht voor vegan producten. Steeds meer bedrijven produceren vegan producten en kijken hoe zij zelf impact kunnen maken of duurzaamheid kunnen waarborgen. Maar waar begin je als bakker, patissier, chocolatier of ijsbereider, wanneer producten als room, eieren en boter vaak een hoofdrol spelen in je bereiding? Antwoord op die vraag, vind je op het Veganplein op Bakkersvak”, vertelt Sharon Haans, Content Coördinator bij beursorganisator Easyfairs.

Net zoals andere jaren worden de IJs-Vakwedstrijden, Dutch Pastry Award én Beste Bonbon van Nederland gehost op Bakkersvak. Naast de wedstrijden zijn er op alle drie de beursdagen verschillende inspirerende demonstraties te volgen van patissiers van het Dutch Pastry Team.

Op deze tiende editie is ook volop aandacht voor ondernemersuitdagingen. De energierekeningen blijven torenhoog. Team Bakkersvak vond het hoog tijd om de handen ineen te slaan met COMCAM, expert op het gebied van energiemanagement. COMCAM is tijdens Bakkersvak aanwezig met een stand en verzorgt meerdere lezingen. Ook voorafgaand aan de beurs staat het bedrijf al klaar voor vragen. In samenwerking met Bakkersvak organiseert COMCAM op 8 februari het gratis webinar ‘Hoe om te gaan met stijgende energieprijzen'. COMCAM geeft vervolg aan dit webinar door op Bakkersvak met ondernemers in gesprek te gaan in het kennistheater.

www.bakkersvak.nl