Home Nieuws Award voor slechtste verpakking voedingsmiddelen

Award voor slechtste verpakking voedingsmiddelen

In Nieuw-Zeeland worden binnenkort de Unpackit Best and Worst Packaging Awards uitgereikt. Bij deze verkiezing kunnen consumenten stemmen op bestaande verpakkingen, die volgens hen zeer goed of juist zeer slecht zijn. De verkiezingen zijn in 2000 met name in het leven geroepen om de bewustwording over verpakkingsafval te vergroten en onder andere hergebruik en duurzaamheid te stimuleren. Daarom worden bij deze Awards juist ook de slechtste verpakkingen in de spotlight gezet.

Eén van de genomineerden voor slechtste verpakking is Anchor. Dit bedrijf is genomineerd voor haar melkflessen met een driedubbele laag plastic. Verder is de in een tray verpakte banaan genomineerd voor de Worst Packaging Award. Voor de award voor de beste verpakking komen onder andere Eco Farm biologische melk in een stazak en een aantal producten van Lush in aanmerking.

De Unpackit Awards worden in november dit jaar uitgereikt. Nu de nominaties zijn gesloten, selecteert Unpackit acht finalisten voor de beste verpakkingsaward en acht voor de slechtste verpakking. Daarna kunnen consumenten stemmen op de 16 geselecteerde verpakkingen.

Kijk voor meer informatie op www.unpackit.org.nz.